פרופ' גור בן-ארי, הכירורג האונקולוגי, מייסד החברה הישראלית לכירורגיה אונקולוגית ואחד מאבות הכירורגיה האונקולוגית בישראל, נפטר. הלווייתו התקיימה אתמול (ב') בבית העלמין בקיסריה.
עוד בעניין דומה
בחברה לכירורגיה אונקולוגית ספדו לו ואמרו כי "היה רופא בעל שיעור קומה, פורץ דרך בתחום הכירורגיה האונקולוגית, שהקדיש את חייו למען קידום הבריאות והמדע. פרופ' בן-ארי השאיר חותם עמוק על דורות של מטפלים ועל מטופליו הרבים, וזכה להערכה מקצועית רבה על מחויבותו ומסירותו. פרופ' דב זיפל, יו"ר החברה, יחד עם היו"רים הקודמים וכל חברי החברה הישראלית לכירורגיה אונקולוגית, מביעים את תנחומיהם למשפחתו של פרופ' בן-ארי ומשתתפים בכאבם. יהי זכרו ברוך".
על פרופ' בן-ארי ועל הקשר ביניהם סיפר פרופ' אהוד קליין שעבד עימו שנים רבות: "הכרנו ב-1972, אז התחלתי את ההתמחות אצלו בכירורגיה במרכז הרפואי פוריה בטבריה. הוא בדיוק חזר מהתמחות בבית החולים מאונט סיני בניו יורק. הוא היה אז בן 34, מנהל המחלקה הצעיר ביותר בארץ. מאז המשכנו יחד לכל אורך הקריירה, היינו חברים וגם סוג של משפחה. פרופ' בן ארי היה מלח הארץ. את לימודיו סיים כעתודאי ואת שירותו הצבאי עשה כרופא של סיירת מטכ"ל.
"אחרי העבודה במרכז הרפואי פוריה עברנו יחד לבית החולים שיבא, שם המשכנו לעבוד יחד עד לשנת 1996, אז עברתי לבית החולים מאיר בכפר סבא, לניהול מחלקה. הוא עבד ב'שיבא' עד לשנת 2002, אז פרש לגימלאות".
פרופ' בן-ארי, אומר פרופ' קליין, "היה מחנך משכמו ומעלה וחינך דורות של מתמחים שכיום הם עצמם מנהלי מחלקות. מעבר לקריירה, הוא היה איש אשכולות שאהב את החיים, חובב מוזיקה, ספורט וטיולים, אך המשפחה היתה אצלו תמיד במקום הראשון, אשתו ושלושת הילדים. שלושת ילדיו של פרופ' בן ארי הלכו בדרכו. בתו הצעירה מתמחה בפסיכיאטריה ושני הבנים עוסקים במקצועות כירורגיים".
פרופ' יוסי קלאוזנר, מנהל מרכז הסרטן הרב תחומי ב"איכילוב" ויו״ר המועצה הלאומית לכירורגיה, ספד לפרופ' בן-ארי ואמר: "גור היה אדם מדהים עם אישיות כובשת. הוא היה קודם אנושי, מקרין חום, אמפטי ותומך. כל זה לצד היכולות שלו הנפלאות שלו ככירורג. היחס שלו לחולים ולמשפחותיהם היה מלא אהדה וכבוד והם העריכו זאת.
"פרופ' בן-ארי העמיד את יסודות ההתמקצעות בכירורגיה אונקולוגית בארץ לאחר שצבר ניסיון בהתמחות במרכז הסרטן היוקרתי הר סיני בניו יורק. בארץ החל להטמיע ניתוחים חדשים בתחום וקידם מאוד את ההתמקצעות. כמו כל מנהיג אמיתי, הוא גידל דור מרשים של תלמידים ממשיכי דרכו, רובם מנהלי מחלקות בתחום הכירורגיה האונקולוגית ונמצאים בעמדות בכירות בתחום".
פרופ' קלאוזנר ממשיך ואומר: "היתה לי זכות גדולה להכירו! נפגשנו בשנים האחרונות בכנסים רפואיים, באופרות ובקונצרטים. הוא אהב מאוד מוזיקה קלאסית. איש מעורר אהדה, איש אשכולות שאמפתיה ואישיות חמה היו שתי התכונות הבולטות שלו. הוא יחסר לכולנו מאוד".
השבעה תתקיים בבית המשפחה ברחוב סנונית 12 א' בקיסריה, בין השעות 10:00-13:00 ו-16:00-20:00.