החיסונים נגד מחלת הקורונה המבוססים על mRNAי(messenger RNA) שאושרו לשימוש בילדים מתחת לגיל 5 משתנים במינוני האנטיגנים ובזמני המתן שלהם, מה שעלול להשפיע על יעילות החיסון ועל התגובה החיסונית. במחקר שממצאיו פורסמו לאחרונה בכתב העת Pediatrics, ביקשו חוקרים להשוות את הרמות וההיקף של נוגדנים קושרים ומנטרלים בסרום נגד תסמונת נשימתית חריפה חמורה מנגיף הקורונה (severe acute respiratory syndrome coronavirus 2), הנוצרים בעקבות חיסונים מונו-וולנטיים מבוססי mRNA בילדים צעירים.
עוד בעניין דומה
החוקרים ערכו מחקר עוקבה פרוספקטיבי שכלל ילדים בגילאי 6 חודשים עד 4 שנים שהשלימו סדרת חיסונים ראשונית עם חיסוני mRNA-1273 או BNT162b2 מונו-וולנטיים. חודש לאחר השלמת סדרת החיסונים, נאספו דגימות סרום כדי להעריך תגובות חיסוניות הומורליות ספציפיות נגד נגיף הקורונה (SARS-CoV-2). הערכה זו כללה מדידת הקישור לחלבוני הספייק הן מהזן המקורי (D614G) והן מהוריאנטים העיקריים של נגיף הקורונה. בנוסף, החוקרים העריכו את הפעילות המנטרלת של הנוגדנים כנגד תת-וריאנטים של D614G ואומיקרון (BA.1, BA.4/5).
מתוך 75 משתתפים, 40 (53%) קיבלו את החיסון mRNA-1273 ו-35 (47%) קיבלו את החיסון BNT162b2. תוצאות המחקר הדגימו כי ילדים שקיבלו כל אחת מסדרות החיסונים הראשוניות פיתחו נוגדנים קושרים ומנטרלים חזקים ומקיפים כנגד נגיף הקורונה, כולל נגד תת-וריאנטים של אומיקרון. כמו כן, ילדים עם היסטוריה קודמת של זיהום בנגיף הקורונה הראו תגובות קישור טובות יותר באופן מובהק של הנוגדים ורמות גבוהות יותר של נוגדנים מנטרלים כנגד תת-וריאנטים של אומיקרון. מגמה זו תואמת את העיתוי של זיהומים שזוהו במהלך ההימצאות של תת-וריאנטים של אומיקרון באזור.
החוקרים מסכמים כי חודש לאחר מתן החיסון, החיסונים המונו-וולנטיים mRNA-1273 ו-BNT162b2 עוררו תגובות נוגדנים דומות בילדים צעירים. בנוסף, זיהום קודם בנגיף הגביר באופן מובהק את חוזק התגובות של הנוגדנים לתת-וריאנטים של אומיקרון. מחקרים עתידיים צריכים להעריך את השילוב של חיסונים אלה בלוח הזמנים הסטנדרטי של חיסוני הילדות.
מקור: