חדשות

במשרד הבריאות מתכוונים לקצץ בתעריף צנתורי הלב

התמחור עבור צנתור טיפולי יופחת בכ-15 אלף שקל ופרוצדורות קרדיולוגיות אחרות יקוצצו בכ-30% | נשיא האיגוד הקרדיולוגי: "המהלך יהרוס את מפעל הקרדיולוגיה הישראלית"

צנתור לב. צילום: אילוסטרציה

קיצוץ בתגמול שמקבלים בתי החולים עבור פרוצדורות קרדיולוגיות יפגע קשות במטופלי לב ובמערכת הבריאות הציבורית בכללותה. כך מתריעים קרדיולוגים בכירים בתגובה לתכנית משרד הבריאות לקיצוץ. על כך דיווחה אמש (א') מיטל יסעור בית-אור בישראל היום.

על פי התכנית, התעריף עבור צנתור טיפולי יופחת מכ-46 אלף שקל ל-31 אלף שקל וכן יקוצצו בכ-30% תעריפים לפעולות אחרות בתחום הקרדיולוגי. הרופאים טוענים כי מדובר בתעריף הפסדי שיגרום לבתי החולים לצמצם שירותים, לדחות תורים ולהימנע משימוש בטכנולוגיות חדשות ויקרות.

פרופ' עמית שגב, נשיא האיגוד הקרדיולוגי, המצוטט בכתבה, הזהיר כי מהלך כזה "יהרוס את מפעל הקרדיולוגיה הישראלית". לדבריו, "אם המהלך הזה יעבור, קוצב לב חדשני שלא בסל, כפי שניתן לראש הממשלה נתניהו, שהיום אנחנו מצליחים להכניס אותו בתמחור הקיים - לא יינתן. זה לא ישתלם לאף בית חולים".

האיגוד הקרדיולוגי פנה למנכ"ל משרד הבריאות, משה בר סימן טוב, והדגיש את ההישגים של רפואת הלב בישראל, שנחשבת לאחת הטובות בעולם. הם ציינו כי התמותה ממחלות לב בישראל היא מהנמוכות במדינות ה-OECD, הודות ליכולת לבצע צנתורי לב בזמן קצר ברפואה הציבורית.

יצוין כי הקרדיולוגים כבר התריעו מפני הקיצוץ בתעריף הפעולות לפני כשנה וחצי והגישו למשרד הבריאות הצעה לעדכון המחירים, אך לטענתם לא קיבלו כל התייחסות. לדברי האיגוד הקרדיולוגי וראשי המחלקות לקרדיולוגיה בישראל, "לא נוכל לקחת אחריות על מהלך זה שיגרור פגיעה אנושה בחולי הלב במדינת ישראל".

תגובת משרד הבריאות: "יש תמחור עודף ומוכר מזה שנים במערך הקרדיולוגי. כך עלה גם במסגרת תוכנית התמחורים שפורסמה לאיגודים, לבתי החולים ולקופות החולים לפני כשנתיים, בה נושא הצנתורים עלה כנושא הנדרש לתמחור. גורמי המקצוע בחנו בחינה מעמיקה של כלל ההערות שהתקבלו גם על ידי האיגוד ונעשה שיח ארוך ומעמיק בעניין, שבעקבותיו השינוי המוצע בתמחור שונה בהתאם למתודולוגיה מקובלת מזה שנים של ועדת המחירים ובבחינת העלות של כל פרוצדורה בנפרד, והוא אינו צפוי למנוע כניסה של טכנולוגיות חדשות".

נושאים קשורים:  צנתורי לב,  קרדיולוגיה,  חדשות,  פרופ' עמית שגב,  משרד הבריאות
תגובות

מהלך דומה מתרחש בימים אלו בהקשר לניתוחים בתחום האא״ג. מדובר בקיצוץ תעריפים שנע בין 30 ל-54% בניתוחים שונים. מדובר בפגיעה שתגרום לתורים ארוכים מאוד והפיכת קיצורי תורים ללא כדאיים לבתי החולים. דובר במהלכים שיהרסו את המערכת האישפוזית הציבורית ויגרמו לפגיעה קשה במתן שירות לציבור.

אנונימי/ת
23.10.2024, 19:19

על אף הפגיעה הקשה בשירות הציבורי, חשוב לציין גם כי בשנים האחרונות צנתור כלילי הפך להיות פעולה ב"שימוש יתר" - overuse.... ורבים מהצנתורים לא ישפיעו על תוחלת או אוכיות חיים של מטופלים, וחלקם מבוצעים באנשים עם סימפטומים אטיפים לחלוטין. אולי המהלך הנ"ל יפחית את התלהבות היתר לצנתר כל מי שעובר ברור עקב כאבים בחזה... יתכן ויש צורך לבצע הפרדה בין תגמול לארוע כלילי חריף וצנתור אלקטיבי.

05.11.2024, 17:09

מדובר בכתבה על צנתור טיפולי, לא אבחוני

23.10.2024, 21:16

התמחור היותר גבוה לצינתורים מאפשר לשלם למצנתרים שכר הוגן. באופן הזה הם עובדים רק בבית החולים ויכולים להשתכר שכר ראוי. כניראה שמפריע למשרד הבריאות שהחולים מטופלים אחהצ עי מיטב הרופאים הבכירים ועוד יותר שישנה השתכרות הוגנת. צריך להעלות את התעריפים בכלל המערכת

אנונימי/ת
24.10.2024, 15:30

כל הכבוד למשרד הבריאות, אף חולה שבאמת זקוק לצנתור לא יפגע