שחזור של שבר ברדיוס הדיסטלי של ילד בן תשע, שנפל ונחבל, חסך את הצורך בניתוח בבית חולים. הילד הגיע עם הוריו למוקד הרפואה הדחופה של מכבי במרכז חורב בחיפה והרופא הצליח לשחזר את כף היד בהרדמה מקומית.
עוד בעניין דומה
הרופא, ד"ר מהדי ג'והר, מומחה לכירורגיה אורתופדית במחוז הצפון של מכבי שירותי בריאות, סיפר כי הילד הגיע למרפאה בליווי הוריו כשהוא צורח מכאב וסיפר שנפל ונחבל. "לאחר שעשינו לו צילום, ראיתי שיש שבר ברדיוס הדיסטלי עם עיוות ניכר. מבחינה קלינית, היד היתה חיוורת מעט והבנתי שהעיוות של השבר לוחץ על כלי דם.
"בדרך כלל נהוג לשלוח לניתוח לשחזור וקיבוע השבר תחת שיקוף בבית חולים. אך בשל החיוורון של היד, הבנתי שהלחץ על כלי הדם גורם לכך שלא מגיע מספיק דם ליד. חששתי שהטיפול בבית החולים יתעכב בין אם בשל כך שההורים לא ייסעו לבית חולים ישירות, או אם המטופל יגיע למיון והפרוצדורה של הקליטה והטיפול במיון תימשך זמן רב, ולכן החלטתי שניתן לקבע את השבר בהרדמה מקומית ולחסוך את הניתוח וסיבוכים אפשריים".
ד"ר ג'והר שיתף את ההורים בהחלטה. "הראיתי להורים את הצילום והסברתי להם שעיוות כזה בעצם דורש שחזור בחדר הניתוח. הסברתי שניתן לבצע שחזור לכף היד, כדי לחסוך לילד את הסיכונים הכרוכים בניתוח הכוללים זיהומים, תהליך שיקום ואף דום נשימתי במהלך הרדמה כללית, וההורים נתנו את ההסכמה לטיפול".
לאחר הסכמת ההורים נעשה במקום שחזור שבר עם התזוזה הניכרת באמצעות הרדמה מקומית בתוך השבר בלבד, והילד גובס. "אחרי שסיימתי את הפרוצדורה, צבע העור ביד חזר לנורמה, יד חמה ותקינה", מתאר ד"ר ג'והר. "עשינו צילום ביקורת וראינו שהעמדה של השבר אנטומית חזרה למקומה. הראיתי להורים על המסך אצלנו את העצם המשוחזרת לעמדתה האנטומית. הילד שהה במוקד פרק זמן להשגחה ושוחרר עם המלצה לגשת ישירות למיון אם יתפתחו כאבים עזים, נפיחות או כל סיבוך אחר".
שבוע לאחר מכן, כשהילד הגיע לביקורות, השיקופים אוששו כי השחזור בוצע בהצלחה. הילד הוזמן לביקורות של פעם בשבוע למשך שלושה שבועות. "לאחר חודש וחצי שבמהלכו כל הצילומים העידו שאין תזוזה משנית, הורדנו את הגבס והילד חזר לחייו הרגילים בלי כל סיבוך", מסכם ד"ר ג'והר.