מקרה מוות של תינוק שנפטר במהלך לידה בניתוח קיסרי "צרפתי" בבית החולים האנגלי בנצרת דווח למשרד הבריאות וייבדק. היולדת שוחררה לביתה ומצבה טוב. מדובר בניתוח קיסרי רביעי של היולדת כאשר גם השלישי היה קיסרי צרפתי שבוצע בבית החולים האנגלי. על כך דיווחה אתמול (ב') מיטל יסעור בית-אור בישראל היום.
עוד בעניין דומה
על פי הדיווח, בישראל נעשו כ-300 ניתוחים קיסריים צרפתיים במרכז הרפואי שמיר-אסף הרופא וכיום הם מתבצעים רק כחלק ממחקר וכ-1,500 בבית החולים האנגלי בנצרת. בעבר ביצעו את הניתוח גם במרכז הרפואי שיבא.
כפי שדווח בדוקטורס אונלי, הניתוח הצרפתי מתבסס על השיטה האקסטרה־פריטונאלית, שבה הגישה לרחם אינה כרוכה בחיתוך הצפק (פריטונאום). בניתוח קיסרי צרפתי לא מתבצעת הפרדה של שרירי הבטן האורכיים, לא מחובר קטטר לשלפוחית השתן של היולדת, וחתך הגישה לרחם הוא בצד שמאל בלבד. בשל כך ההחלמה מהניתוח נחשבת לקלה יותר בהשוואה לניתוח רגיל, מה שגרם לפופולריות שלו לעלות.
בינואר 2023 הנחה משרד הבריאות להפסיק את ביצוע הניתוח בשל סיכונים שכרוכים בו, אך בעקבות ערעור של נשים שטענו לפגיעה בחופש הבחירה בלידה בוטל הנוהל ומותר לבצע את הניתוח בכפוף לכך שהאישה חותמת על טופס הסכמה מדעת.
גורם רפואי מבית החולים האנגלי בנצרת המצוטט בכתבה ביקש להדגיש כי: "מלבד היותו אירוע טראגי, מדובר במקרה חריג לאחר כ-2,000 ניתוחים מוצלחים מסוג זה שבוצעו בארץ, מתוכם כ-1,500 בבית החולים האנגלי. כיום ניתן לעבור את הניתוח גם במדינות נוספות בהן רופאים הוכשרו לכך במיוחד ובהן: בלגיה, צרפת, קרואטיה, לוקסמבורג, שוויץ ופולין".
מבית החולים האנגלי בנצרת נמסר: "מדובר באירוע טראגי שדווח כמקובל למשרד הבריאות ונמצא בבדיקה. אנו משתתפים בצערה הרב של המשפחה ומלווים אותה".
ממשרד הבריאות נמסר: "בסיום עבודה של ועדה מקצועית שבחנה את הנושא, אישר משרד הבריאות את קיום הניתוח, זאת בתנאי שהיולדת תעודכן בסיכונים הנלווים לניתוח ספציפי זה שהם שונים מניתוח קיסרי שנעשה בבתי חולים אחרים בארץ ובעולם. האירוע המצער דווח למשרד הבריאות כמקובל והוא נמצא בהליך בדיקה".