53 בוגרי המחזור הראשון של בית הספר לרפואה ע"ש אדלסון באוניברסיטת אריאל בשומרון קיבלו אמש (ד') תואר ד"ר לרפואה והפכו באופן רשמי לרופאים.
עוד בעניין דומה
בית הספר לרפואה ע"ש אדלסון נפתח באוקטובר 2019, לומדים בו יותר מ-500 סטודנטים וישנן תכניות להרחבה נוספת. בית הספר מכשיר רופאים במסלול ארבע שנתי לבוגרי תואר ראשון. הבוגרים מצויים בתקופת הסטאז', חלקם כבר התקבל להתמחויות שונות ברחבי הארץ.
לצד האוניברסיטה העברית בהדסה, אוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת בן גוריון, הטכניון ואוניברסיטת בר אילן, אוניברסיטת אריאל היא אחת משש האוניברסיטאות בישראל המכשירות לרפואה.
הטקס התקיים במעמד נשיא המדינה מר יצחק הרצוג ורעייתו מיכל, ד"ר מרים אדלסון, מנכ"ל משרד הבריאות מר משה בר סימן טוב, נשיא האוניברסיטה פרופ' אהוד גרוסמן, הדיקן המייסד של ביה"ס לרפואה פרופ' שי אשכנזי, מנהלי בתי חולים ומנהלי מחלקות.
בנאומו אמר פרופ' שי אשכנזי, הדיקן המייסד של ביה"ס לרפואה לבוגרים: "דגלנו בחדשנות. זיקקנו את ליבת הרפואה העתידית והתמקדנו בה. כך זיהינו שהתפוצצות המידע הרפואי מהווה אתגר מיוחד, ולכן למדתם קורס חדשני במידע עתק (ביג דאטה), ביואינפורמטיקה ובינה מלאכותית, שהיום בכותרות. איתרנו את הרפואה המותאמת אישית כאבן בסיס עתידית, ולכן עברתם קורס מקיף בגנטיקה מתקדמת עם ביקור במכון גנטי של מרכז רפואי רבין כבר בשנה א' לחוות בשטח את מה שלמדתם. הוספנו קורס עריכת גנים, שלפני כחצי שנה אושרה תרופה ראשונה על בסיסה, וגם בזה הקדמנו את זמננו. עברתם כבר בשנה א' סדנאות יזמות ואתיקה רפואית, ועוד".
עוד ציין פרופ' אשכנזי: "לא הסתפקנו בידע. אנו משתמשים בסימולטורים מתקדמים לתרגול בדיקת לב וריאות ובטן, ניטור סימנים חיוניים ואף הוספנו לקיחת דם והחדרת עירוי לווריד באמצעות סימולטור של יד על כלי הדם שבה. למעשה, חרטנו על דגלנו שסטודנט שלנו לא יבצע פעולה על חולה לפני שתרגל אותה בסימולטור מתקדם. למיטב ידיעתי, אנחנו ביה"ס לרפואה היחידי בארץ העושה זאת".
פרופ' אשכנזי דיבר על התכניות לעתיד ואמר: "פתחנו לפני פחות משנתיים גם קדם רפואה באנגלית, כאשר בשנתה השנייה עלה מספר הנרשמים ביותר מ-50%. בכוונתנו לפתוח קדם רפואה בצרפתית, משולב אולפן, לסטודנטים מצרפת הנאלצים לעזוב בחיפזון עקב האנטישמיות הגואה. בשנה"ל הבאה נפתח מסלול MD/PHD ומוסמך במדעי הרפואה להכשרת רופאים חוקרים שיובילו את המחקר הביורפואי בישראל".
עוד סיפר כי ביה"ס לרפואה הגיש בקשה לפתיחת תכנית לעוזרי רופא והכוונה היא לפתוח גם מסלול תואר שני בפיסיקה רפואית ובמתמטיקה רפואית וכן בית ספר לבריאות הציבור, ועוד.
לדבריו, "העלינו השנה ב-20% את מספר הסטודנטים לרפואה שלנו, ונמשיך לעלות בהדרגה כדי להגיע ליעד. מבחינת בינלאומיות, לאחר תרגום ומילוי טפסים רבים, קיבלנו לפני כשנה את ההודעה כי בית הספר אושר ורשום כעת במדריך הבינלאומי של בתי ספר לרפואה ולפני כחצי שנה את ההכרה הבינלאומית על ידי ECFMG.
פרופ' אשכנזי סיכם את דבריו בפנייה לבוגרים: "אתם מצטרפים למקצוע שהוא שליחות, המשלב מדע מתוחכם עם נתינה, עזרה לאנשים והצלת חיים. זיכרו לטפל בחולים ללא התנשאות, במאור עיניים, במבט אוהד, בחמלה ובמילות עידוד. הדליקו את השמש למטופלים שלכם ונווטו אותם בתבונה וברגישות להחלמתם. נתפלל לשובם של החטופים, החלמת הפצועים וחזרתם בשלום של חיילינו".
אחד מבוגרי המחזור הראשון של בית הספר לרפואה הוא ד"ר רס"ן משה לייטר ז"ל, שנפל בקרב בצפון רצועת עזה לפני עשרה חודשים. אמו ואחיו הגיעו לקבל את התואר בשמו.