חדשות

התגייסות חברתית: הוקרה לעמותות וארגונים שתמכו בנפגעי המלחמה

בכנס האגודה לזכויות החולה הוענקו השבוע אותות הוקרה ופרסים לעמותות וארגונים חברתיים שסייעו יחד לעשרות אלפי מטופלים ומטופלות שנפגעו מאירועי המלחמה

חברי עמותות חברתיות באירוע ההוקרה לפעילותם. צילום: יעל צור

במסגרת הכנס השנתי ה-16 של האגודה לזכויות החולה בישראל, שהתקיים השבוע (ג') בבית חיל האוויר בהרצליה, הוענקו אותות הוקרה ופרסי עידוד לשמונה ארגונים חברתיים שהתגייסו לסייע למטופלים במהלך מלחמת חרבות ברזל.

אירועי השבעה באוקטובר ומלחמת חרבות ברזל בעקבותיהם היוו מכה קשה למדינת ישראל ולחברה הישראלית כולה. יחד עם זאת, כבר בשעות הראשונות לאירועים הקשים באותו היום התגייסו יחידים וקבוצות והחלו לסייע בדרכים שונות ומגוונות לנפגעים. בימים שלאחר מכן ועד היום, ארגוני החברה האזרחית מסייעים ותומכים בנפגעי המלחמה, בכלל זה משפחות החטופים, הנרצחים, נפגעי פעולות איבה, פצועים ובני משפחותיהם.

פרסי העידוד הכספיים לארגונים, שנבחרו בשיתוף האגודה לזכויות החולה, ארגון מנהיגות אזרחית - ארגון-הגג של החברה האזרחית בישראל, וחברת הביטוח מגדל, נועדו להביע הערכה והוקרה לכלל ארגוני החברה האזרחית במדינה העוסקים במתן סיוע, בקידום ובהנגשת טיפולים רפואיים, לצד מימוש ומיצוי זכויות, ליווי מטופלות ומטופלים בפעילויות קיימות ואלו שנוצרו בעקבות המלחמה הנוכחית.

הזוכים בפרסים כספיים ובתעודות ההוקרה על פעילותם יוצאת הדופן למען מטופלים במלחמת חרבות ברזל: עמותת נגישות ישראל, על מיזם "אפוד סגול" והתגייסותה המהירה ופועלה לסיוע לאלפי קשישים ואנשים עם מוגבלות בשעת חירום.

עמותת חוות רימון - מתחמי טיפול בחוות חקלאיות, על תמיכתה במאות נפגעי הנפש מאירועי המלחמה ועל התגייסותה המהירה ופועלה לסיוע למטופלים בהפגת הבדידות ושיפור החוסן הנפשי.

עמותת לב בטוח - על תמיכתה בנפגעי פעולות הטרור במסיבות שנערכו בעוטף עזה, בהפעלת שירותי חירום לבריאות הנפש ובליווי נפשי ארוך טווח, ועל עשייה ענפה במטרה להוביל שינוי תודעתי וליצור סביבה טיפולית מותאמת.

מרכז אלה להתמודדות נפשית עם אובדן - על התמיכה בנפגעי הנפש מאירועי המלחמה ועל ההתגייסות המהירה והפעילות לטובת מתן סיוע למטופלים ולאנשי מקצוע, תוך שיפור החוסן הנפשי.

בנוסף, הוענקו תעודות הוקרה לעמותת עלם - העמותה לנוער במצבי סיכון, על פרויקט "מרחבי נשימה" ועל התגייסותה המהירה ופועלה יוצא הדופן לסיוע לבני ולבנות נוער שנפגעו מאירועי המלחמה, תוך הפחתת החרדה ושיפור החוסן הנפשי.

"קרן בריאה", חברה לתועלת הציבור (חל"צ), ששמה לה למטרה לקדם זכויות נשים במערכת הבריאות בישראל, על הפעלת קו החירום המספק מענה רפואי מהיר עבור לוחמות צה"ל ונשים בקו האש ועל הסיוע והתמיכה במטופלות בניהול בריאותן בשעת מלחמה.

"הותיר אחריו חבר.ה" - העמותה לתמיכה נפשית לחברות חללי צה"ל, על פרויקט מערך החירום ועל קידום מודעות ומדיניות לטובת בנות ובני זוג לא נשואים של חללי צה"ל, אשר הוביל לשינויים משמעותיים, להכרה ולמתן זכויות.

קהילת אנדומטריוזיס ישראל, על תכנית "נעבור את זה יחד" ועל פעילותה לטובת נשים עם אנדומטריוזיס בהתמודדותן עם המחלה על רקע התקופה ומצבי הדחק.

נעמה וינר, מנכ"לית האגודה לזכויות החולה בישראל, ציינה כי לוועדת השיפוט הוגשו כמעט 90 מועמדויות מרשימות, המלמדות על ההירתמות המרגשת, היצירתית וחסרת התקדים של החברה האזרחית בשנה האחרונה, הבאה לתת מענה לצרכים ולקשיים של מטופלות ומטופלים, מכל הסוגים ובכל מקום ברחבי המדינה".

עו"ד רוית גרוס, מנכ"לית "מנהיגות אזרחית", הוסיפה כי "בימים בהם החברה הישראלית כולה עברה טלטלה, התגייסו גופי החברה האזרחית באופן מיידי והוכיחו כי סיוע, דאגה ואכפתיות אינם רק ערכים, אלא גם תכנית פעולה. בכנס זכינו להוקיר שמונה ארגונים ועמותות שסייעו יחד לעשרות אלפי מטופלים ומטופלות שנפגעו מאירועי המלחמה על שלל השלכותיה".

נושאים קשורים:  עמותות,  ארגונים חברתיים,  מלחמת חרבות ברזל,  האגודה לזכויות החולה,  תמיכה וסיוע
תגובות