ועדות הלסינקי של בתי החולים רושמות ירידה חדה בפניות לשיתופי פעולה בתחום המחקר הרפואי, על כך דיווח הבוקר (א') אדיר ינקו, ב-ynet.
עוד בעניין דומה
בשנת 2021 הועברו לבתי החולים בסך הכל 822 מיליון שקל כתוצאה משיתוף פעולה עם חברות בינלאומיות לביצוע מחקרים. גורם במשרד הבריאות אמר כי "מדובר על תופעה אמיתית". לדבריו, "חלק מהחברות ביטלו וחלק דחו בגלל שמתאמי המחקרים לא הגיעו לישראל".
נתונים מהמרכז הרפואי שיבא, שאליו פונה חלק ניכר מהחברות הבינלאומיות באופן קבוע לצורך ביצוע מחקרים, מראים כי מינואר עד אוגוסט 2024 חלה ירידה של שליש במספר הפניות לוועדת הלסינקי לעומת אותה תקופה בשנה הקודמת. ב"איכילוב" מדווחים על ירידה של 10% במספר הפניות לעומת 2022 ו-2023.
יו"ר ועדת הלסינקי ומנהל מחלקת עיניים בבית החולים הציבורי אסותא אשדוד, פרופ' יוסי פיקל, המצוטט בכתבה, אמר כי "למערכת הבריאות הישראלית יש איכות בינלאומית ולכן לאורך שנים חברות בינלאומיות ביקשו ופעלו לבצע בדיקות וניסויים בשיתופי פעולה עם בתי החולים בארץ דרך ועדת הלסינקי. לצערנו, בחודשים האחרונים חלה ירידה ניכרת בבקשות מצד אותן חברות לבצע ניסויים ובדיקות".
פיקל מעריך כי "לא יתקיים ואקום וכי החוקרים הישראלים יראו בנקודת הזמן הזו הזדמנות לקדם מחקר ישראלי כחול-לבן ופורץ דרך, כך שהמציאות הזו עוד תתרום למדע ולרפואה בישראל".
במשרד הבריאות אומרים כי הם עדיין לא רואים ירידה אך מבהירים כי הנתונים אינם סופיים וכי הם מתעדכנים אחת לשנה. "על פי הנתונים שיש בידי המשרד נראה כי מספר הגשת הבקשות לוועדות הלסינקי דומה בין השנים 2023 ו-2024", נמסר מהמשרד.