מנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב דורש מראש העיר תל אביב רון חולדאי, לפרסם מחדש את המכרז לניהול המרכז הרפואי איכילוב בתל אביב. על כך עדכנה אמש (ב') רוני לינדר בדה מרקר.
עוד בעניין דומה
כפי שדווח בדוקטורס אונלי, בתחילת חודש יולי הודיע מנהל המרכז הרפואי פרופ' רוני גמזו על כוונתו לסיים את תפקידו אחרי תשע שנים. עיריית תל אביב פרסמה מכרז להחלפתו שהיה פתוח במשך שבועיים, עד 8 באוגוסט. משרד הבריאות דרש להאריך את המכרז על מנת לאפשר למועמדים נוספים להגיש מועמדות, בטענה היא שמועמדים רבים לא היו מודעים לפרסום המכרז, שפורסם על ידי העירייה ולא על ידי נציבות שירות המדינה ולכן פספסו את המכרז. עוד דרש המשרד שבוועדת המכרזים, המתכנסת לדון במינוי בספטמבר, יהיה משקל גדול יותר לנציגי המדינה.
הבעלות על בית החולים משותפת לעיריית תל אביב ולמדינה. בית החולים מתוקצב בכ-250 מיליון שקל בשנה על ידי משרד הבריאות, שמפקח על ניהולו השוטף ועל תכניות הפיתוח, הבינוי והרשיונות שלו. עובדי בית החולים הם עובדי עיריית תל אביב. משכך, עיריית תל אביב היא האחראית על המכרז לבחירת מנהל לבית החולים, ולא נציבות שירות המדינה כפי שנהוג בבתי חולים ממשלתיים ולכן יש לה יותר כוח מבחינת הרכב ועדת המכרזים שתקבע את זהות המנהל הבא.
פרופ' אלי שפרכר הוא המועמד היחידי מ"איכילוב" להחלפת פרופ' גמזו בתפקיד ומועדף על ההנהלה. בנוסף, למכרז ניגשו חמישה מנהלים בכירים במערכת הבריאות: ד"ר אורלי וינשטיין, סמנכ"לית וראש חטיבת בתיה"ח ב"כללית", ד"ר אסנת לבציון קורח, מנהלת ביה"ח אסף הרופא, ד"ר מיקי דודקביץ', מנהל ביה"ח הלל יפה ופרופ' יניב שרר, מנהל "הדסה עין כרם".
הוועדה צפויה לכלול שני נציגי עירייה - יו"ר הוועדה, ראש העיר רון חולדאי ומנכ"ל העירייה מנחם לייבה; שני נציגים רופאים - נציג הר"י ורופאה גמלאית מ"איכילוב" על תקן נציגת ציבור, וקול אחד בלבד לנציג המדינה, מנכ"ל משרד הבריאות, משה בר סימן טוב.
במשרד הבריאות טוענים כי הרכב זה לא נותן משקל ראוי למשרד הבריאות ולמרכזיות שלו בניהול השוטף של בית החולים וכן אינו משקף את הקשר בין האחריות המוטלת על משרד הבריאות לבין סמכות ההשפעה שיש לו על בחירת המנהל. במקרה של פגיעה בתפקוד בית החולים, אומרים במשרד הבריאות, הטענות יופנו מטבע הדברים למשרד הבריאות ולא לעירייה. לכן דורש בר סימן טוב כי הרכב הוועדה ישונה כך שלמשרד הבריאות יינתן לכל הפחות מספר קולות שווה למספר הקולות שניתן לעירייה, וכן שתהיה בחירה משותפת ומוסכמת של נציג הציבור בוועדה.
מעיריית תל אביב-יפו נמסר בתגובה: "העירייה פועלת על פי הדין המחייב במכרזי עובדי עירייה. נדגיש כי משרד הבריאות לא פנה לראש העירייה בנושא, בוודאי שלא באופן רשמי, כך שלא ידוע לנו על השגותיו".