חברת V-Wave הישראלית, שפיתחה התקן מקורי שמושתל בלב לטיפול בחולי אי ספיקת לב, נמכרה בימים אלה לחברת ג'ונסון אנד ג'ונסון בעיסקה שהתמורות בגינה עשויות להגיע עד 1.7 מיליארד דולר.
עוד בעניין דומה
הרעיון המדעי להשתלת התקן להורדת לחצים בלב מבוסס על מחקרים והמצאה משנת 2001 של פרופ' גדי קרן, ששימש עד שנת 2018 כמנהל המערך הקרדיולוגי בבית החולים איכילוב בתל אביב. מדובר בפיתוח של התקן זעיר שמוחדר באמצעות צנתור בין עליות הלב ומסייע להפחתת הלחץ העודף בעלייה ובחדר השמאלי בחולי אי ספיקת לב.
המכירה לענקית הפארמה והתמרוקים היא הישג יוצא דופן, לאור העובדה שמדובר בהתקן רפואי מושתל המצריך אישור רגולטורי במסלול PMA, המסלול הקשה והמורכב ביותר, בו החלה החברה כבר לפני למעלה מעשור. הניסויים בבעלי חיים הסתיימו בשנת 2013 וההשתלה הראשונה בבני אדם בוצעה בישראל.
בית החולים איכילוב שימש אתר מרכזי להערכה ובחינת הטכנולוגיה משלביה הראשונים ועד לחודשים האחרונים, בהם השתתפה היחידה לאי ספיקת לב בהובלתה של פרופ' מיכל לאופר בניסוי הקליני הבינלאומי שהוגש למינהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA) לשם קבלת אישור לשימוש קליני. המוצר שפיתחה החברה אושר זה מכבר להפצה באירופה והתקווה היא כי עם קבלת אישור ה-FDA, המוצר ישווק גם בארה"ב.
פרופ' קרן מסר כי "הטכנולוגיה שפיתחה החברה מאפשרת טיפול בחולי אי ספיקת לב על ידי הפחתת הלחץ בפרוזדור השמאלי ולמניעה ושיפור התסמינים הקליניים כגון קוצר הנשימה ממנו סובלים החולים".
פרופ' אלי שפרכר, סמנכ"ל מו"פ וחדשנות ב"איכילוב", בירך את צוות החברה ואת אנשי המערך הקרדיולוגי בעבר ובהווה על ההישג המרשים, "שאינו רק בעל חשיבות בעולם הרפואה אלא גם מסייע בשימור מעמדה הבינלאומי של ישראל כמובילה עולמית במחקר ובפיתוח".