עיריית תל אביב מסרבת לבקשת משרד הבריאות להאריך בשבוע את הזמן להגשת מועמדות למכרז העירוני לניהול בית החולים. ועדת המכרזים צפויה להכריע על זהות המנהל הנכנס באמצע ספטמבר. על כך דיווחה אמש (ג') רוני לינדר בדה מרקר.
עוד בעניין דומה
בתחילת חודש יולי הודיע מנהל המרכז הרפואי, פרופ' רוני גמזו, על כוונתו לסיים את תפקידו אחרי תשע שנים. עיריית תל אביב פרסמה מכרז להחלפתו שהיה פתוח במשך שבועיים, עד 8 באוגוסט.
על פי הדיווח, פרופ' אלי שפרכר, סמנכ"ל מחקר, פיתוח וחדשנות ב"איכילוב", הוא המועמד היחיד מאיכילוב ונחשב למועמד המועדף על גמזו וכמי שמועמדותו נבנתה וטופחה על ידי הנהלת בית החולים. למכרז ניגשו גם חמישה מנהלים בכירים במערכת הבריאות: ד"ר אורלי וינשטיין, סמנכ"לית וראש חטיבת בתיה"ח ב"כללית", ד"ר אסנת לבציון קורח, מנהלת ביה"ח אסף הרופא, ד"ר מיקי דודקביץ', מנהל ביה"ח הלל יפה ופרופ' יניב שרר, מנהל "הדסה עין כרם".
במשרד הבריאות מבקשים להאריך בשבוע את זמן הגשת המועמדות למכרז כדי לאפשר למועמדים נוספים לגשת אליו ולהפוך את הבחירה לתחרותית יותר. במשרד מציינים כי לא כל המועמדים הפוטנציאלים ידעו על קיומו של המכרז, וכי פרק הזמן שניתן למכרז היה קצר בשבוע מהמקובל בשירות המדינה ובשל כך, יהיו טענות מוצדקות מצד מי שרצה להתמודד אך לא ידע על כך. בעיריית תל אביב מסרו בתגובה כי העניין ייבחן מול המחלקה המשפטית.
על פי הדיווח, מאחורי הקלעים מתנהל לובינג אינטנסיבי לטובת שפרכר, אך גם לטובת מועמדים אחרים, הן מתוך בית החולים והן מצד גורמים חיצוניים, כולל מתוך הקהילה העסקית.
עובדי "איכילוב" הם עובדי עיריית תל אביב, אך בית החולים מתוקצב על ידי המדינה, ומשרד הבריאות הוא גם זה שאחראי על הפיקוח הרפואי והרגולטורי עליו. עיריית תל אביב היא האחראית על המכרז לבחירת מנהל חדש לבית החולים, ולא נציבות שירות המדינה כפי שנהוג בבתי חולים ממשלתיים ולכן יש לה יותר כוח מבחינת הרכב ועדת המכרזים שתקבע את זהות המנהל הבא.
הוועדה צפויה לכלול שני נציגי עירייה - יו"ר הוועדה, ראש העיר רון חולדאי ומנכ"ל העירייה מנחם לייבה; שני נציגים רופאים - נציג הר"י ורופאה גמלאית מ"איכילוב" על תקן נציגת ציבור, וקול אחד בלבד לנציג המדינה, מנכ"ל משרד הבריאות, משה בר סימן טוב.
בתגובה השיבה עיריית תל אביב כי "המכרז לבחירת מנהל לבית החולים איכילוב, שהוא בית חולים עירוני, מבוצע על פי נהלים עירוניים. תוקף הגשת מועמדות במכרזים ממשלתיים הינו שלושה שבועות, ואילו תוקף הגשת מועמדות במכרזים עירוניים הינו שבועיים. כלל המכרזים בעיריית תל אביב-יפו מתנהלים כדין. הארכה בפועל של מועד הגשת המועמדות למכרז, משמעותה ביטול המכרז הקודם ופתיחת מכרז חדש באופן הפוגע בזכויות המתמודדים שניגשו למכרז הקיים. מכאן, שכמובן ולא נרצה לעשות כך".