מחקר חדש שפורסם לאחרונה ב-JAMA Health Forum מצביע על שיעורי שחיקה גבוהים בקרב רופאים ואחיות בבתי חולים בארה"ב, ומדגיש את הצורך בפעולות ניהוליות לשיפור תנאי העבודה ובטיחות המטופלים.
עוד בעניין דומה
המחקר, שכלל סקר רוחב של 21,050 רופאים ואחיות ב-60 בתי חולים ברחבי ארה"ב, מצא כי 32% מהרופאים ו-47% מהאחיות סובלים משחיקה גבוהה. המחקר נערך בשנת 2021 וכלל 15,738 אחיות (גיל ממוצע 38.4 שנים, 69% נשים, 53% לבנים) ו-5,312 רופאים (גיל ממוצע 44.7 שנים, 45% גברים, 52% לבנים).
הממצאים מצביעים על קשר בין שחיקת אחיות לבין שיעורי תחלופה גבוהים יותר הן של אחיות והן של רופאים. בנוסף, אחוז ניכר מהמשתתפים דיווחו על בעיות בטיחות מטופלים, מחסור בכוח אדם סיעודי, סביבת עבודה ירודה וחוסר אמון בהנהלה. רק פחות מ-10% מהמשתתפים תיארו את מקום עבודתם כמקור להנאה.
המחקר מצא כי הן רופאים והן אחיות מעדיפים התערבויות ניהוליות לשיפור מתן הטיפול על פני תכניות המכוונות ישירות לשיפור בריאותם הנפשית של הצוותים הרפואיים. שיפור תקינת כוח האדם הסיעודי או הגדלת מספר האחיות דורג כהתערבות החשובה ביותר, עם 87% מהאחיות ו-45% מהרופאים שתמכו בכך.
הממצאים מדגישים את הצורך בפעולות מכוונות מצד ההנהלה לשיפור תנאי העבודה, תקינת כוח האדם הסיעודי ותרבות ארגונית המכוונת לבטיחות המטופלים כדי לשפר את רווחת הצוותים הרפואיים ולהגביר את שימורם במערכת.
החוקרים מסכמים כי בתי חולים המאופיינים במחסור באחיות ובסביבת עבודה לא נוחה סובלים משיעורים גבוהים יותר של שחיקת צוותים, תחלופת עובדים ודירוגי בטיחות מטופלים נמוכים. הצוותים הרפואיים מעוניינים בפעולות ניהוליות לטיפול במחסור בכוח אדם סיעודי, בשליטה מוגבלת על עומס העבודה ובסביבת עבודה ירודה, ומגלים פחות עניין בתכניות רווחה ואימוני חוסן נפשי.