ארגון הבריאות העולמי שולח יותר ממיליון חיסוני פוליו לעזה, שיינתנו בשבועות הקרובים. כך הצהיר מזכ"ל הארגון טדרוס אדהנום ג'ברייסוס בתדרוך עיתונאים שערך הארגון ביום ד' האחרון.
עוד בעניין דומה
"גילוי פוליו בשפכים בעזה הוא סימן מובהק לכך שהנגיף מסתובב בקהילה ומעמיד ילדים לא מחוסנים בסיכון", אמר. "ארגון הבריאות העולמי גם תומך בחיסון שגרתי ובמעקב אחרי מחלות, כולל לפוליו".
המזכ"ל ציין עוד כי הארגון זקוק לחופש תנועה מוחלט של עובדי בריאות וציוד רפואי כדי לבצע את החיסונים בבטחה וביעילות וקרא להפסקת אש, או לפחות "ימי שקט" במהלך ההכנה וההגשה של מבצעי החיסונים כדי להגן על הילדים בעזה מפני פוליו.
המשלוח של 1.2 מיליון חיסוני פוליו לעזה לאחר גילוי הנגיף בשפכים יחולקו לשני סבבי חיסון של 600 אלף ילדים מתחת לגיל שמונה. הסבב הראשון של החיסונים יחל בסוף השבוע, ב-17 באוגוסט.
האופי הגנטי של הדגימות הצביע על כך שהן מסתובבות בעזה, "במשך זמן מה, אולי כבר מספטמבר בשנה שעברה", אמר מומחה הפוליו של ארגון הבריאות העולמי, ד"ר חאמד ג'עפרי. הוא ציין כי הצפיפות, זיהום ביוב, מחסור במים נקיים ומעבר האוכלוסיה לאוהלים, הם תנאים אידיאליים להעברת הנגיף.
על פי נתוני ארגון הבריאות העולמי, שיעורי החיסונים בעזה ובגדה המערבית היו אופטימליים לפני השבעה באוקטובר וכיסוי חיסוני פוליו נאמד ב-99% בשנת 2022, אם כי הוא ירד ל-89% אשתקד. הארגון העולמי מצביע על כך שכ-70% ממשאבות הביוב בעזה הושמדו במלחמה והמתקן לטיהור שפכים אינו פועל.