חדשות

ה-WHO: חיסוני הקורונה הצילו 1.6 מיליון איש באירופה

ארגון הבריאות העולמי: מספר המתים מ- COVID-19 באירופה, שעומד כיום על 2.2 מיליון, עלול היה להגיע עד 4 מיליון ללא החיסונים | בארגון ממליצים לאנשים בקבוצות סיכון לקבל את החיסון המעודכן לקורונה

חיסונים לקורונה. צילום: אוליביה פיטוסי/ פלאש 90

חיסוני הקורונה הפחיתו את מספר מקרי המוות מהמגיפה בכ-59% לפחות, בתקופה שבין דצמבר 2020 ועד מרץ 2023. כך עולה ממחקר שעליו מדווח ארגון הבריאות העולמי. על פי המחקר, שהתפרסם בכתב העת The Lancet Respiratory Medicine, החיסונים הצילו יותר מ-1.6 מיליון חיים באזור אירופה של ארגון הבריאות העולמי.

ממצאי המחקר מצביעים על כך שמספר המתים מהמחלה באזור אירופה, שעומד כיום על 2.2 מיליון, עלול היה להגיע עד ארבעה מיליון ללא החיסונים. רוב מי שניצלו ממוות בשל המחלה היו בני 60 ומעלה, הקבוצה בסיכון הגבוה ביותר למחלות קשות ומוות מהנגיף.

מחקר ארגון הבריאות העולמי-אירופה מצא שמרבית החיים שניצלו על ידי החיסון ל-COVID-19 היו בתקופה שבה היה זן האומיקרון דומיננטי, מדצמבר 2021 עד מרץ 2023.

מדינות שיישמו תכניות חיסונים מוקדמות המכסות חלקים נרחבים מהאוכלוסיה - בלגיה, דנמרק, איסלנד, אירלנד, ישראל, הולנד, מלטה ובריטניה - הפיקו את התועלת הגדולה ביותר במונחים של מספר חיים כולל.

הארגון ממשיך ומציין את דאגתו מכך שבמהלך השבועות האחרונים, מדינות באזור דיווחו על עלייה במספר מקרי קורונה בגל הקיץ הנוכחי וכי שיעור החולים עם קורונה ובעיות בדרכי הנשימה בטיפול ראשוני גדל פי חמישה בשמונת השבועות האחרונים. שיעור החולים המאושפזים בשל המחלה עלה גם כן. בארגון מציינים כי בעוד שמספר המקרים המוחלט נמוך מגל החורף, שהגיע לשיאו בדצמבר 2023, זיהומי הנגיף באזור עדיין גורמים לאשפוזים ולמוות.

זן JN.1 וצאצאיו, הכוללים את את גרסאות FLiRT KP.2 ו-KP.3, נותרו הגרסאות המדווחות ביותר בעולם. לאחרונה, KP.3 "הוליד" צאצא משלו, KP.3.1.1, שהוא כיום הגירסה הנפוצה ביותר באירופה וכוללת כמעט רבע מהנגיפים ברצף. הנגיף זוהה במספר מדינות, ביניהן צרפת, איטליה, ספרד ובריטניה.

נגיפים אלה שייכים לאותה משפחה, תת שושלת של SARS-CoV-2, ולמרות שהם לא גורמים למחלה חמורה, הם מידבקים יותר. הארגון מציין כי מדינות רבות באזור אינן מגישות נתונים באופן קבוע, ולכן היעדר נתונים על גרסאות ספציפיות לא מאפשר להעריך את התופעה במלואה.

הארגון מציין כי קבלת חיסון מעודכן לקורונה נותרה הדרך היעילה ביותר להפחתת אשפוזים וגם מקרי מוות בקרב קבוצות בסיכון גבוה, אנשים מבוגרים או בעלי סכנה חיסונית, אלה עם מספר מצבים רפואיים בסיסיים, נשים בהריון וצוותי בריאות שעלולים להיחשף בקלות לנגיף. בארגון הבריאות העולמי מציינים בנוסף כי קבלת חיסון מעודכן ל-COVID-19 מפחיתה את הסיכון לפתח לונג קוביד.

נושאים קשורים:  חיסונים,  חיסון לקורונה,  ארגון הבריאות העולמי,  תמותה,  תחלואה,  חדשות,  מגיפת הקורונה,  19-COVID