מחקרים

בדיקות יעילות עבור זיהוי מחלות דמם משניות בחולות עם סרטן שד

במחקר בחנו האם מדדים שונים בתרומבואלסטוגרם יחד עם מדדי קרישה מסורתיים עשויים לשפר את יכולת הזיהוי והטיפול המוקדמים של הפרעות דמם משניות עבור נשים עם סרטן שד

07.08.2024, 15:15
דימום (אילוסטרציה)
דימום (אילוסטרציה)

בדיקות סקר והתערבות בתר-ניתוחית עבור ממאירות שד הינן הכרחיות עבור אבחון מדוייק וטיפול במחלה מתקדמת. מכיוון שכן שיטות סקירה ואבחון מדוייקות משחקות תפקיד מרכזי. מטרת המחקר הייתה לבחון את הערך המנבא של תרומבואלסטוגרם (Thromboelastogram -TEG), ספירת טסיות (Platelet - PLT) ותפקודי קרישה עבור נבדקות עם סרטן שד לצורך זיהוי הפרעות דמם משניות.

במחקר נכללו 131 נשים עם סרטן שד אשר אושפזו בבית החולים המשוייך לאוניברסיטת Jiangsu בין התאריכים ינואר 2019 ועד דצמבר 2022. פריטי הזיהוי נבחנו באמצעות עקומה אופיינית למסווג (Receiver Operating Curve - ROC) לאחר קיבוץ על פי הפרעת דמם משנית בנבדקות עם רקע של סרטן שד.

תוצאות המחקר הדגימו כי זמן התגובה (Reaction - R) והקרישה (Coagulation - K) היו קצרים יותר בקבוצת הנבדקות עם ממאירות שד, בעוד זווית הקרישה (Coagulation Angle - α), משרעת מירבית (Maximal Amplitude - MA), מדד קרישה (Coagulation index - CI), פיברינוגן (Fibrinogen - FIB) ודימר-Dי(D-Dimer - D-D) היו גבוהים יותר בנשים שבקבוצת גידולי השד השפירים. מבחן t הוכיח כי ערכי MA ו-FIB היו מובהקים סטטיסטית (p<0.05) בקבוצת הנשים עם גידולי שד שפירים וממאירים. ערכי R ו-K נמצאו במתאם חיובי עם aPTT (activated Partial Thromboplastin Time) ו-D-D עבור נשים עם תחלואת שד, אך במתאם שלילי עם PLT. ערכי MA ותפקוד PLT נמצא במתאם חיובי עם רמות FIB וספירת PLT.יCI נמצא במתאם שלילי עם aPTT, זמן תרומבין (Thrombin Time - TT) ו-D-D, אף נמצא במתאם חיובי עם PLT. ניתוח עקומת ROC הראה כי ל-CI וזווית α יש ערך מנבא חיובי משמעותי בהשוואה למדדי קרישה אחרים.

מסקנת החוקרים הייתה כי מבדקי קרישיות הדגימו שוני משמעותי בין נבדקות עם גידולי שד ממאירים ושפירים. TEG יחד עם מדדי קרישה מקובלים עשויים לספק ערך מנבא עבור הפרעות דמם משניות בנבדקות עם סרטן שד.

מקור:

Front. Oncol., 17 July 2024 Sec. Breast Cancer Volume 14 - 2024 | https://doi.org/10.3389/fonc.2024.1342439

נושאים קשורים:  מחקרים,  סרטן שד,  תפקודי קרישה,  הפרעות דימום,  פיברינוגן,  די-דימר
תגובות