מטרת מחקר זה הייתה להשוות את היעילות והאמינות של הדמיה מיקרווסקולרית חדישה בשם qSMIי(quantified superb microvascular imaging) בהשוואה להדמיית על-קול עם האדרה מסוג qCEUSי(quantified contrast-enhanced ultrasonography) בהערכת וסקולריזציה של גידולים ממאירים של צוואר הרחם, ברי-ניתוח ולא ברי-ניתוח.
עוד בעניין דומה
במחקר מבוקר זה נכללו 64 נשים עם סרטן צוואר רחם לא מטופל ומאושש פתולוגית אשר עברו על-קול בגישה נרתיקית עם שילוב של qSMI ו-qCEUS בין התאריכים ינואר 2022 ועד יוני 2023. תוצאות הדמיית SMI כומתו לפי מדד וסקולרי (Vascular Index - VI) והושוו ל-12 מדדים כמותניים של CEUS שחושבו באמצעות עקומות עצימות האות לפי זמן (Time-Intensity Curve - TIC).
באמצעות דירוג מחלה לפי FIGO ושיטות טיפול שונות, 64 נבדקות עם סרטן צוואר רחם חולקו לשתי קבוצות; נשים עם מחלה בת-ניתוח (IA~IIA, n=19) ואלו עם מחלה לא ברת-ניתוח (IIB-IV, n=45). תוצאות המחקר הדגימו כי בהשוואה לקבוצת הנשים עם גידול בר-ניתוח, אלו עם גידול לא בר-ניתוח הדגימו ערכים גבוהים באופן מובהק של VI, עצימות שיא (Peak Intensity - PI), שטח תחת העקומה (Area Under Curve), שטחי wash inי(iAUC), שטחי wash outי(oAUC), שיעור wash in (Wash-in Rate - WiR), עצימות ממוצעת (Mean Intensity - Mean Int) וסטיות תקן (Standard Deviation - STD) [p<0.05, עבור כולם]. VI הדגים קשר מובהק עם מדדים של CEUS, ובייחוד PIי(r=0.854, p<0.001) ו-AUCי(r=0.635, p<0.001). יתרה מזאת, VI הדגים תפקוד מנבא טוב יותר עבור סיווג לקבוצת טיפול בהשוואה למדדים של הדמיית qCEUS, עם דיוק של 80.7%, רגישות של 64.4% וסגוליות של 89.5%.
מסקנת החוקרים הייתה כי qSMI ו-qCEUS הדגימו תועלת משמעותית ובת-השוואה עבור זיהוי של היפרפלזיה מיקרווסקולרית וניבוי הקצאה לפי קבוצות טיפול בנשים עם סרטן צוואר הרחם. יתרה מזאת, qSMI עשוי להיות נוח יותר לביצוע במתאר הקליני.
מקור:
ד