חדשות

תביעת ביטוח: פיברומיאלגיה כתוצאה מתאונת דרכים

בחלוף כשלושה חודשים ממועד התאונה ולאחר שהכאבים סירבו לחלוף, קבע הראומטולוג בחוות הדעת: בעקבות התאונה נגרמה לאישה פיברומיאלגיה בשיעור של 12% נכות

כריות אוויר, תאונת דרכים. אילוסטרציה

חייה של תושבת פתח תקווה, גננת בצהרון כבת 57, התהפכו ביום אחד, לאחר שמצאה את עצמה מעורבת בתאונת דרכים קשה. בעודה נוהגת ברכבה בכביש עירוני בראשון לציון, הגיח רכב שנסע במהירות ופגע בעוצמה רבה בצד שבו ישבה. מעוצמת ההתנגשות, הוטח רכבה בעוצמה רבה אל מעקה הבטיחות, ואז הסתובב על צירו ונחבט במעקה פעם נוספת. עוצמת המכות שספג הרכב היתה כה עזה, עד שכריות האוויר נפתחו והאישה נחבלה קשות בכל חלקי גופה.

הנהגת הובהלה מהמקום באמבולנס לבית החולים איכילוב בתל אביב, שם התלוננה על סחרחורת וכאבים עזים בכל חלקי גופה. בדיקת CT כלל גופי העלתה אמנם חשד לפגיעה בחוליות המותניות, אך היא שוחררה לביתה עם המלצה לשבוע מנוחה, הימנעות ממאמץ, חימום מקומי, נטילת משככי כאבים והמשך מעקב רפואי.

אלא שככל שנקפו הימים, מצבה של האישה רק הלך והחמיר. הכאבים הלכו והחריפו, והיא מצאה את עצמה מרותקת למיטתה, מבלי יכולת לקום ולהתהלך בבית. היא נבדקה על ידי מספר מומחים, בהם כירורג, נוירולוג ואורתופד, כשהיא מלינה כל העת על כאבים מפושטים בחלקי גוף שונים, ובעיקר בכתפיים, במותניים ובגפיים.

בחלוף כשלושה חודשים ממועד התאונה ולאחר שהכאבים אשר מהם סבלה סירבו לחלוף, היא הופנתה לבדיקת ראומטולוג. בבדיקה נמצא כי בעקבות התאונה האישה לוקה בפיברומיאלגיה, תסמונת כאב מפושט בכל חלקי הגוף. כתוצאה מאבחנה זו, הומלץ לאישה להמשיך בטיפולי פיזיותרפיה, אך לקבל  גם טיפול בקנאביס, טיפולי רפואה משלימה, הידרותרפיה וטיפול קבוצתי. בנוסף הופנתה האישה לרופא תעסוקתי.

לאחר שבדק אותה קבע הרופא התעסוקתי כי האישה מוגבלת בביצוע עבודה הכרוכה בכיפופי גב מרובים או בהרמת משאות כבדים. הרופא קבע כי משום שהיא עובדת כגננת בצהרון, נכותה תקשה עליה מאד להמשיך בעבודתה. לדבריו, היות ועבודתה כרוכה בהרמת ילדים, רובם שוקלים יותר מעשרה ק"ג, היא מנועה מלשוב לעבודתה.

עו"ד שירן כהן. ייצגה את התובעת. צילום: מוניקה פיץ

בצר לה, פנתה האישה לעו"ד שירן כהן, העוסקת במאבקים מול חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי, למימוש זכויות רפואיות ודיני נזיקין. לאחר מאמצי פשרה מחוץ לכותלי בית המשפט שהעלו חרס, הגישה עו"ד כהן בשמה של האישה תביעה נגד חברת הביטוח הראל, שביטחה את רכבה בפוליסת ביטוח חובה.

במסגרת התביעה נטען, כי מאז התאונה ועד היום, הפכה האישה לשבר כלי, ובשל הטלטלה העזה שפגעה בגפיה ובגבה וכן בשל הפיברומיאלגיה שבה לקתה עקב התאונה, אין היא מסוגלת לשוב לעבוד בעבודתה.

על פי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים (הפלת"ד) כאשר מתעוררת מחלוקת בין הצדדים על גובה הנזק, ממנה בית המשפט מומחים מטעמו, אשר בודקים את התובעים ומגישים את חוות דעתם לבית המשפט. בית המשפט מינה מומחה לרפואה פנימית וראומטולוגיה, על מנת לקבוע האם האישה סובלת מפיברומיאלגיה, האם זו קשורה לתאונה אותה עברה ומהו שיעור הנכות ממנה היא סובלת בעטיה.

לדברי המומחה, האישה אכן לקתה בפיברומיאלגיה, וזו החלה עם מועד התאונה ולא לפניו. לדבריו, "פיברומיאלגיה הינה תסמונת כאב כרונית המאופיינת בכאב מפושט בשלד בשרירים, ברקמות רכות, במפרקים ובאזורים שונים בגוף ולעתים ברגישות ללחץ באזורים אנטומיים ספציפיים (נקודות רגישות). ישנם ביטויים קליניים נוספים שיכולים להופיע בתסמונת זו כמו תשישות, הפרעות באיכות השינה, נימוּל בגפיים, בעיות קוגניטיביות ודיכאון. לעתים נלווים לכך כאבי ראש, כאבי בטן, תסמונת המעי הרגיז והפרעות במערכת השתן.

"בתסמונת הפיברומיאלגיה עלולים להופיע ירידה בתפקוד היומיומי, קושי בתפקוד בעבודה, ירידה באיכות החיים, השפעה לרעה על חיי המשפחה וכן קושיים בתפקוד החברתי. בדיקות המעבדה בתסמונת זו הן תקינות. התסמונת נחשבת להפרעה בוויסות כאב".

לדברי המומחה, הספרות הרפואית אינה תמימת דעים לגבי הגורמים להופעת המחלה, אם כי ידוע, על פי המחקר, כי גורמי דחק שונים כמו חבלות פיזיות, טראומה, לחץ נפשי וזיהומים שונים עלולים להוות, בהצטברות עם גורמי סטרס נוספים, טריגר להתפרצות פיברומיאלגיה או החמרתה. המומחה קבע כי התובעת סובלת מנכות בשיעור של 12% לצמיתות בשל הפיברומיאלגיה שבה לקתה בעקבות התאונה.

בנוסף, מינה בית המשפט מטעמו מומחה בכירורגיה ואורתופדיה לקביעת נכויותיה האורתופדיות, אשר קבע כי האישה סובלת מפגיעה בינונית בעמוד השדרה המותני. על סמך בדיקתה, קבע המומחה לתובעת נכות בשיעור 5% בגין הגבלה בגב התחתון.

לדברי עו"ד כהן, נהגים הנפגעים בתאונות דרכים זכאים על פי חוק הפלת"ד גם לפיצוי על כל סיבוך בריאותי הנגרם עקב התאונה שבה היו מעורבים. על כן, כאשר קיימת קביעה כי מחלה כרונית, כמו פיברומיאלגיה, פרצה בעקבות תאונת דרכים, אזי החוק מחייב את חברת הביטוח לשאת גם בנזקים עקב המחלה הכרונית. לדבריה, הפיצויים המשולמים לנפגעי תאונות הדרכים נגזרים משלל מרכיבים, וביניהם משיעור הנכות בעקבות התאונה, גיל הנפגע, שכר טרם התאונה והפגיעה בתפקוד. במקרה הנוכחי, חרף שכר נמוך יחסית של התובעת וחרף גילה המבוגר, הגיעו לבסוף הצדדים להסכם פשרה, לפיו תפצה חברת הראל את התובעת ב-200 אלף שקל על פגיעותיה.

לאחרונה אישר בית משפט השלום בפתח תקוה את הסכם הפשרה ונתן לו תוקף של פסק דין.

נושאים קשורים:  פסק דין,  חוות דעת רפואית,  פיברומיאלגיה,  חדשות,  תאונת דרכים,  שיעורי נכות
תגובות
אנונימי/ת
24.07.2024, 19:07

נו באמת... מה זה השטויות האלה...

02.08.2024, 14:14
12.08.2024, 19:48

מעניין מי הראומטלוג שכתב את חוות הדעת?
5% נכות זאת לא הצלחה גדולה של עורכת הדין , למה היא מצטלמת?

אנונימי/ת
13.08.2024, 20:23

אוייי עוד כתבה לתמוך בכל הבטלנים שמחפשים דרך לשבת על התחת ולקבל כספים מביטוח לאומי וחברות הביטוח, אין שברים, אין ממצאים אובייקטיביים כלל חוץ מתלונות של איזה גברת עצלנית שנמאס לה לעבוד.
ממש נפלא, בואו נפרנס את כל המדינה ונעודד את כולם לטעון שיש להם "פיברומיאלגיה" המחלה הדימיונית הזו שהמצאתם כדי לפטור את עצמכם מלהגיד אין לך כלום - לך לעבוד או לחילופין - לא יודעים מה יש לך גברת.
בעעע!