בהינתן שלבעיות נפשיות במהלך גיל ההתבגרות עלולות להיות השלכות לכל החיים, יש חשיבות רבה לרופאי המשפחה בזיהוי וניהול בעיות אלו. בינה מלאכותית (AI) עשויה להציע פתרונות לאתגרים הנוכחיים הכרוכים בטיפול בבריאות הנפש.
עוד בעניין דומה
במחקר שממצאיו פורסמו בכתב העת BMC Primary Care, החוקרים ביקשו לחקור את האתגרים של רופאי משפחה בטיפול בבריאות הנפש של מתבגרים, יחד עם עמדותיהם על השימוש בבינה מלאכותית לצורך הטיפול.
החוקרים השתמשו בדגימה מכוונת כדי לגייס רופאי משפחה לקבוצת מיקוד וירטואלית (FG). הקבוצת מיקוד הווירטואלית נמשכה למשך 75 דקות והונחה על ידי שני מנחים. תמלול בזמן אמת הופק על ידי תוכנת פגישות מקוונת. החוקרים סידרו את הנתונים של התמלולים, ואחריו החוקרי ביצעו קידוד אפריורי ואינדוקטיבי וניתוח תמטי.
החוקרים פנו ל-35 משתתפים פוטנציאליים באמצעות דואר אלקטרוני. שבעה הסכימו להשתתף, ובסופו של דבר ארבעה השתתפו ב-FG.
תוצאות המחקר הדגימו כי רופאי משפחה התרשמו שלמערכות AI יש פוטנציאל להיות חסכוניות, אמינות ושימושיות באיסוף כמויות גדולות של נתונים של מטופלים עם אמינות יחסית גבוהה. הם העריכו כי AI יכול לסייע במשימות כמו אבחונים והקמת תוכניות טיפול. עם זאת, הם חששו שהסתמכות על AI עלולה לגרום לאובדן מיומנות קלינית. רופאי המשפחה רצו שמערכות AI יהיו ידידותיות למשתמש, והם היו מוכנים לסייע בהשגת מטרה זו אם זה היה במסגרת העבודה עם פיצוי כספי על תרומתם. הרופאים הדגישו את הצורך של גופים רגולטוריים להתמודד עם היבטים רפואיים ואתיים של AI והנחיות ברורות לצמצום או לבטל את הנזק הפוטנציאלי למטופל.
החוקרים סיכמו כי תוצאות המחקר מספקות בסיס להערכת התפיסות של רופאי משפחה לגבי תכונות ומאפיינים של מערכות AI, יישומים פוטנציאליים, היבטים שליליים אפשריים ודרישות לשימוש בהם. מחקר עתידי של נקודות המבט של מתבגרים על שילוב בינה מלאכותית בטיפול נפשי עשוי לתרום להבנה מלאה יותר של הפוטנציאל של בינה מלאכותית עבור אוכלוסייה זו.
מקור: