חדשות

מקרה נדיר: קדחת מערב הנילוס גרמה לפגיעה עינית באישה צעירה

בת 30 הגיעה לביה"ח אסותא-אשדוד עם טשטוש בראייה – המומחים אבחנו choroiditis, דלקת בדמית העין, כתוצאה מקדחת מערב הנילוס | מספר המתים מהמחלה עלה ל-18

בדיקת עיניים. אילוסטרציה

בת 30 שהגיעה לבית החולים אסותא אשדוד עם תלונות על כאבי ראש, בחילות, כאבי שרירים, פריחה וטשטוש ראייה בשתי העיניים, אובחנה כחולה בקדחת מערב הנילוס. המטופלת טופלה קודם לכן בבית חולים אחר במרכז הארץ, שם הוענק לה טיפול מבלי לזהות את התסמינים שתיארה כקדחת מערב הנילוס.

ד"ר איתי הקר, מתמחה במחלקת עיניים ב"אסותא אשדוד", סיפר כי המטופלת אושפזה במחלקה פנימית א', שם עברה בירור מקיף ובין השאר נבדקה אפשרות למחלות ממאירות, מחלות דלקתיות ומחלות זיהומיות. "היתה לה ירידה בספירת הדם של תאי הדם הלבנים ובטסיות. מבחינת הראייה, היא תיארה אזורים חסרים בשדה הראייה וכן 'זבובים' שזזים בתוך שדה הראייה".

ד"ר איתי הקר, מתמחה במחלקת עיניים ב"אסותא אשדוד". צילום: דוברות ביה"ח

במכון העיניים בבית החולים נערך למטופלת בירור מקיף גם במכון העיניים על ידי מומחי הרשתית פרופ' יוסף פיקל וד"ר מיכל ליפשיץ. "הפגיעה העינית הוגדרה כדלקת בדמית העין - choroiditis, עם תגובה דלקתית בחלל הזגוגית, וחיפשנו בספרות לגבי אטיולוגיות אפשריות. במקביל, התייעצנו עם קולגות בשיקגו, רופאה שסיימה אצלנו התמחות ונמצאת שם בהתמחות-על, ובסופו של דבר הגענו לאבחנה שמדובר בקדחת מערב הנילוס, שהתאימה גם להתייצגות העינית וגם להתייצגות הסיסטמית", מספר ד"ר הקר.

לדבריו, "ידוע שפגיעה כזו היא חלק מהתסמינים של המחלה, אך נדיר שזה קורה ונדיר שיש פגיעה כזו במטופלת כה צעירה. על פי תיאורי מקרה מתועדים, לעתים הראייה לא חוזרת למצבה הקודם. המטופלת שוחררה לאחר כמה ימים כיוון שהיתה יציבה. לצערי, אין לנו כיום טיפול טוב למחלות ויראליות אך אנו מאמינים שהפגיעה בראייה תשתפר. זה מקרה נדיר מאוד אך בישראל צריכים להיות מודעים לכך במיוחד לנוכח מספר הנדבקים בקדחת מערב הנילוס שהולך וגדל".

מקור: משרד הבריאות

נכון לאתמול (ד') אובחנו בישראל 331 חולים בקדחת מערב הנילוס, 130 מהם אובחנו בעשרה הימים האחרונים. 18 חולים נפטרו מהמחלה. נתוני משרד הבריאות מצביעים על כך שמרבית החולים והנפטרים היו בני יותר מ-70. כמו כן, עיקר מקרי התחלואה דווחו באזור המרכז ומקרים בודדים של חולים באזורים אחרים בארץ היו של אנשים שנדבקו במרכז.

לנוכח העלייה בתחלואה בקדחת הנילוס בישראל והיעדר תרופה ייעודית או חיסון, מספר בתי חולים וביניהם שיבא, איכילוב ובילינסון בודקים אפשרויות שונות לטיפול בנדבקים. בבית החולים שיבא מטפלים באמצעות נוגדנים מדמם של מחלימים שנדבקו בעבר. בית החולים בילינסון הצטרף למחקר הרב-מרכזי שמוביל איכילוב ובוחן מתן טיפול למחלה בתרופת אינטרפרון ביתא.

נושאים קשורים:  קדחת מערב הנילוס,  אסותא אשדוד,  דלקת בדמית העין,  פרופ' יוסף פיקל,  ד"ר מיכל ליפשיץ,  ד"ר איתי הקר
תגובות
אנונימי/ת
12.07.2024, 10:03

כל הכבוד למערכת דוקטורס אונלי על השימוש בשם הנכון של המחלה: קדחת מערב הנילוס, ולא בשם הלא הגיוני והמוטעה "קדחת הנילוס המערבי" (אין נילוס מערבי ונילוס מזרחי, אלא רק נילוס אחד, שנוצר מאיחוד של שני יובלים).
ראוי שכל רופאי ישראל יימנעו
משימוש בשם המוטעה של
המחלה.