ארגון הבריאות העולמי הכריז על השקת פלטפורמה מקוונת בשם MeDevIS (מערכת מידע למכשירים רפואיים), שהיא מאגר המידע הגלובלי הפתוח הראשון מסוגו למידע על מכשירים רפואיים. הפלטפורמה תוכננה לתמוך בממשלות, רגולטורים ומשתמשים בתהליכי קבלת החלטות בנוגע לבחירה, רכישה ושימוש במכשירים רפואיים לאבחון, בדיקה וטיפול במחלות ומצבי בריאות שונים.
עוד בעניין דומה
פלטפורמת MeDevIS כוללת 2,301 סוגים של מכשירים רפואיים המשמשים למגוון רחב של בעיות בריאות, כולל בריאות פריון, בריאות האם, היילוד והילד, מחלות לא מידבקות כמו סרטן, מחלות לב וכלי דם, סוכרת וכן מחלות זיהומיות כמו קוביד-19.
ד"ר יוקיקו נקטני, סגנית מזכ"ל ארגון הבריאות העולמי לגישה לתרופות ומוצרי בריאות, אמרה כי "מספר הטכנולוגיות הרפואיות המשמשות בטיפול רפואי הולך וגדל, כמו גם מורכבותן, מה שעלול להקשות על אנשי מקצוע בתחום הבריאות ומטופלים להתמצא בהן. אנו שואפים לספק מקור מידע בינלאומי אחד, שיכול להיות בעל ערך רב עבור אלה המקבלים החלטות על טכנולוגיות רפואיות מצילות חיים, במיוחד בסביבות מוגבלות משאבים, ולשפר את הגישה אליהן".
כיום קיימים יותר מ-10,000 מכשירים רפואיים שונים המשמשים להגנה, מניעה, אבחון, טיפול או שיקום של בעיות בריאות ברחבי העולם. אלה כוללים מגוון טכנולוגיות רפואיות פשוטות ומורכבות, החל ממדי חמצן בדם, מדי חום דיגיטליים, מזרקים חד פעמיים ומסכות רפואיות, ועד לבדיקות מעבדה אבחנתיות שונות וציוד רפואי כולל אלקטרוקרדיוגרמות, אנדוסקופים, כל טכנולוגיות הדימות הרדיולוגי וטכנולוגיות המשמשות לטיפולים כמו יחידות המודיאליזה ודפיברילטורים, תותבות מושתלות, תומכנים לבביים וציוד רדיותרפיה מורכב.
עם זאת, מקורות המידע על המכשור הרפואי הם נפרדים ומרובים ומופקים על ידי ארגונים בינלאומיים, גופים רגולטוריים וסוכנויות תורמות, מה שמקשה על המשתמשים להבחין ולהשתמש בנתונים האמינים ביותר. ב-MeDevIS, המשתמשים יכולים לבדוק את המכשירים הנדרשים להם בקטגוריות שונות, כולל סוג, רמת מערכות הבריאות התומכות במכשיר היקף המכשיר והתשתית הנדרשת.
MeDevIS מחליף חיפוש אחרי פרסומים בספרות והפלטפורמה גם מכוונת לעזור בפישוט שמות המכשירים הרפואיים. הפלטפורמה מתייחסת לשתי מערכות בינלאומיות למכשירים רפואיים - הנומנקלטורה האירופאית למכשירים רפואיים (EMDN) והנומנקלטורה הגלובלית למכשירים רפואיים (GMDN), המשמשת בסוכנויות רגולטוריות באוסטרליה, קנדה, בריטניה וארה"ב ובמדינות נוספות. מערכות השמות כוללות קידוד והגדרות וניתן להשתמש בהן בכל מדינה כדי להקל על הרישום לאישור רגולטורי, רכש ואספקה, מלאי במתקני בריאות, מעקב ותמחור.
ד"ר דאוס מובנגיזי, מנהל מדיניות ותקנים למוצרי בריאות בחטיבת הגישה לתרופות ומוצרי בריאות בארגון הבריאות העולמי, אמר כי "הפלטפורמה יכולה להיות שימושית עבור קובעי מדיניות לאומיים לפיתוח או עדכון הרשימות הלאומיות שלהם לרכישת טכנולוגיות ומכשירים רפואיים ויכולה לתרום להתקדמות לקראת כיסוי בריאות אוניברסלי. היא גם יכולה לסייע לביטוחים רפואיים לניהול מדיניות החזרים למטופלים".
זו הפעם הראשונה שארגון הבריאות העולמי פיתח מאגר גלובלי כזה של מכשירים רפואיים, בהתבסס על נסיונו עם רשימת המכשירים הרפואיים בעדיפות של ארגון הבריאות העולמי (MDL), שהתבססה בעצמה על הניסיון ביצירת רשימת התרופות החיוניות של ארגון הבריאות העולמי (EML). לקראת יום השנה ה-50 שלה בשנת 2025, EML נחשבת לעמוד תווך של בריאות הציבור במדינות ברחבי העולם כמי שתומכת בהתקדמות הבריאות ומשפיעה על חיי מיליארדי בני אדם.