חדשות

בתי החולים במרכז התחרו על הקרדיט על קליטת החטופים

בבית החולים בילינסון, שהיה אמור לקלוט את ארבעת החטופים שהוחזרו אתמול לישראל, הופתעו לגלות שהחטופים הועברו ל"שיבא" | ב"איכילוב" ו"שיבא" נאבקו על תיעוד המפגש בין נועה ארגמני לאמה

נועה ארגמני ואביה - ללא כל תכנית שיקום. צילום: דוברות "איכילוב"

שיבא ואיכילוב, שניים מבתי החולים הגדולים במדינה, נאבקו אתמול (שבת) על אירוח המפגש בין נועה ארגמני לאמה ליאורה שחולה בסרטן ומאושפזת במצב סופני ב"איכילוב". כך מדווח אדיר ינקו נודע ב-ynet. על פי הדיווח, הקרב שהתחולל מאחורי הקלעים גרר ביקורת חריפה במערכת הבריאות.

בהתאם לסיכום המקורי, בתי החולים בילינסון וגהה שבפתח תקווה היו אמורים לקלוט את ארבעת החטופים שהוחזרו אתמול לישראל: נועה ארגמני, שלומי זיו, אלמוג מאיר ג'אן ואנדריי קוזלוב. הגורמים האחראים על קליטת החטופים הופתעו לגלות שבצבא שינו כיוון והעבירו את החטופים ל"שיבא", בניגוד לסיכום.

בנוגע לנועה ארגמני, התנהלו דיונים נוקבים בין "איכילוב" ל"שיבא" במה שתואר על ידי גורמים המעורים בפרטים כ"מאבק על קרדיט". שני המוסדות הרפואיים, מהגדולים במדינה, נאבקו ביתר שאת על תיעוד המפגש המרגש בין נועה לאמה.

בשלב מסוים ביקשו רופאי "שיבא", שהאם תובא לתל השומר למרות מצבה הרפואי. במשך שעות נערכו דיונים היכן יתקיים המפגש. נועה עצמה הסכימה לנסוע ל"איכילוב", מה שאכן התרחש לבסוף. בכירי משרד הבריאות, ובהם ד"ר הגר מזרחי, ראש חטיבת הבריאות במשרד הבריאות שאמונה על קליטת החטופים בבתי החולים, התנגדו בתוקף להוצאתה של האם החולה מ"איכילוב" על אף המאמצים והבקשות.

לאחר שנועה ואמה התאחדו, עדכן אמש מנכ"ל "איכילוב", פרופ' רוני גמזו, כי נועה "למדה על מצבה המורכב" של אמה. הוא לא התחייב שהאם אכן הבינה שבתה חזרה מהשבי אבל העריך שכן - "רואים את זה בעיניים ובשיח שהיה ביניהן, שיח מאוד בריא וסביר מאוד", אמר.

מ"שיבא" נמסר בתגובה: "על מדינת ישראל כולה עבר יום מרגש ומטלטל וגם ב'שיבא' לא נותרה עין יבשה עם הגעתם של נועה, אלמוג, שלומי ואנדריי. אף שזו כבר אינה הפעם הראשונה שחטופים מפונים ל'שיבא' לאחר מבצעי הצלה הרואיים, אין זה דבר שהנפש יכולה להתרגל אליו. כולם מתייצבים ועוטפים את השבים במעטפת רפואית ונפשית במקצועיות ובעיקר באהבה גדולה וכנה. כך היה וכך יהיה בקליטתם של כל השבים. מהרגע הראשון היה ברור כי נועה ואמה צריכות להתאחד ובהקדם. כמו תמיד, טובתן של שתי המטופלות ורצונן הם שעמדו לנגד עינינו. ממשיכים להמתין לכולם ולהיות ערוכים ודרוכים לקראת קליטתם".

ב"איכילוב" בחרו שלא להגיב.

נושאים קשורים:  בית החולים שיבא,  בית החולים איכילוב,  שחרור החטופים,  נועה ארגמני,  חדשות
תגובות
אנונימי/ת
10.06.2024, 20:05

אוי ווי זמיר?