טיפול של מומחי האלקטרופיזיולוגיה בבית החולים בחיפה כרמל בחיפה הציל את חייה של אישה שסבלה מהפסקות דופק בעת התקפים אפילפטיים שסיכנו את חייה. מומחי "כרמל" צרבו את צמתי הקשרים בליבה לכיוון המוח, והצליחו להחזיר את המטופלת לחיים רגילים.
עוד בעניין דומה
המטופלת, תושבת חיפה בת 40, אם לשלושה ילדים, חלתה בגיל צעיר באפילפסיה, שהתבטאה בהתקפים קלים מדי מספר שבועות. היא טופלה ואוזנה בהצלחה על ידי טיפול תרופתי והמחלה לא הפריעה לה לקיים חיים רגילים. אולם, לפני כשנה התווספה להתקף האפילפטי הרגיל תופעה חדשה שסיכנה את חייה.
ד"ר אסף דנון, רופא בכיר ביחידה לאלקטרופיזיולוגיה ב"כרמל", סיפר: "בבדיקות מתקדמות שערכנו גילינו כי פרט להתקפי האפילפסיה הופיעה אצל המטופלת תופעה חדשה של הפסקות ארוכות ועצירה מוחלטת של הדופק במהלך ההתקף האפילפטי. הפסקות הדופק גרמו לה לעילפון מיידי עם סכנה של נפילה וחבלה חמורה. הסכנה היתה כמובן ברורה ומיידית".
מנהל היחידה לאלקטרופיזיולוגיה ב"כרמל", ד"ר חורחה שליאמסר, סיפר כי הצוות הציע לאישה שתי אפשרויות טיפול: "האופציה הראשונה היתה השתלת קוצב, אבל להשתלת קוצב בגיל צעיר יחסית יש השלכות של החלפת הקוצב בכל מספר שנים, סכנה לתקלות טכניות, סכנה לזיהומים ועוד. אנחנו הצענו בנוסף גם את אופציית הצריבה הנדירה והמטופלת הסכימה".
לאחר טשטוש וכשהיא בהכרה נכנסה האישה לחדר הצנתורים ב"כרמל" לביצוע הצריבה. מומחי "כרמל" מציינים כי ככל הידוע לפי הספרות העולמית, לא בוצע בעולם צריבה כזאת לסוג זה של בעיית אפילפסיה נוירולוגית.
לאחר הדמיות סיטי נכנסו בחדר הצנתורים ד"ר דנון וד"ר שליאמסר במדויק לאזור החשמלי בליבה של המטופלת. הם איתרו וסימנו את קצות העצבים שמגיעים מהמוח ומשפיעים על פעילות הלב ובפעולת אבלציה חשמלית הם צרבו את העצבים המסומנים ונטרלו אותם מפעילות. לאחר הצריכה בחדר הצנתורים ובאמצעות ציוד טכנולוגי ייעודי בדקו הרופאים את הדופק וגילו שהם הצליחו לפגוע במערכת המתווכת את הדופק הנמוך ללב מבלי לפגוע בפעילות הלב הרגילה.
לאחר מנוחה קצרה ולילה להשגחה במחלקה, השתחררה המטופלת לביתה כשהיא במצב טוב. לאורך השבועות האחרונים היא אמנם חווה מדי פעם את התקפי האפילפסיה הרגילים אבל הפסקות הדופק פסקו לחלוטין, היא כבר לא נופלת ובעצם הטיפול הצליח להחזיר אותה למסלול החיים הרגיל שלה.