במחקר שממצאיו פורסמו בכתב העת The Journal of Urology, החוקרים ביקשו להעריך את הבטיחות והיעילות של גאבאפנטין בהפחתת כאב לאחר ניתוח בקרב מטופלים שעברו ניתוח אשכים עקב אי פוריות גברית.
עוד בעניין דומה
במחקר אקראי, כפול סמיות, מבוקר פלצבו, גברים בריאים שעברו ניתוח שק האשכים עם מנתח יחיד חולקו באקראי לקבל (1) גאבאפנטין 600 מ״ג שניתנו שעתיים לפני הניתוח ו-300 מ"ג שנלקחו 3 פעמים ביום לאחר הניתוח למשך 3 ימים, או (2) פלצבו לא פעיל. התוצא העיקרי היה הבדל בציוני הכאב לאחר הניתוח. תוצאות משניות כללו הבדלים בשימוש באופיואידים, שביעות רצון המטופל ותופעות לוואי.
מתוך 97 חולים שנבדקו, 74 חולקו לקבוצות מחקר. מתוכם, 4 גברים הפסיקו את המעקב, ו-70 נכללו במחקר הסופי (35 גאבאפנטין, 35 פלצבו).
תוצאות המחקר, בהם ההבדלים בציון הכאב הממוצע לאחר הניתוח הראשוני (1.14-, רווח בר סמך של 95% 2.21- עד 0.08-, P = .035) וההבדלים הממוצעים בציון הכאב הסופי (1.27-, רווח בר סמך של 95% 2.23- עד 0.32-, P = .0097), הדגימו כי המטופלים שקיבלו טיפול עם גאבאפנטין חוו כאב ברמה נמוכה יותר מאשר קבוצת הפלצבו. עם זאת, החוקרים לא ראו הבדלים מובהקים סטטיסטית בשימוש באופיואידים, בשביעות רצון המטופל או בתופעות לוואי.
החוקרים סיכמו כי התוצאות מצביעות על כך שגאבאפנטין לפני ניתוח מביא לירידה משמעותית מבחינה סטטיסטית וקלינית בכאב בעקבות ניתוח אשכים. אמנם לא הייתה עדות להשפעה על השימוש באופיואידים או על שביעות רצון המטופל, בהתחשב בסיכון הנמוך לאירועים שליליים, זה עשוי להיחשב כחלק מאסטרטגיית ניהול כאב רב-מודאלית.
מקור: