במשרד הבריאות פועלים להדחתו של ד"ר דוד דגן, מנהל חטיבת בתי החולים הממשלתיים, בעקבות החשיפה על פיה עובדי מטה בחטיבה הועסקו על ידי תאגידי הבריאות. ממצאי בדיקה ראשונית מראים כי כלל השדרה הניהולית בחטיבה התריעה בפני ד"ר דגן כי אופן העסקה זה אינו חוקי ועלול להעלות חשדות לפלילים. כך מדווח הבוקר (ב') אדריאן פילוט, שחשף את הפרשה בכלכליסט.
עוד בעניין דומה
בין 11 העובדים בחטיבה שהועסקו באמצעות תאגידי הבריאות של בתי החולים, גם העוזרת האישית של דגן שמשכורתה החודשית עמדה על 45 אלף שקל. על פי הדיווח, ניסה דגן להעלות את שכרה באמצעות העסקתה דרך חטיבות ותפקידים שונים, אך במחלקות חשבות ומשאבי אנוש עצרו זאת לא פעם. אז, כותב פילוט, מצא דגן פירצה להעסקת העוזרת דרך תאגיד הבריאות שיבא באמצעות מתכונת חריגה שהונהגה בפרויקטים ספציפיים קצרי טווח, שדרשו "אנשי שטח" בתוך בתי החולים.
על פי הדיווח, ד"ר דגן דרש לשפות את "שיבא" על העסקתה של העוזרת האישית. בתגובה, השדרה הניהולית שם הביעה את התנגדותה והבהירה לו את חומרת המהלך, אך דגן התעקש ולחץ והעובדים ביצעו תוך הבהרה שהמהלך מתבצע נגד רצונם וללא הסכמתם. חשב משרד הבריאות חסן איסמעיל ומנכ"ל המשרד משה בר סימן טוב הורו להפסיק את השיפוי ל"שיבא" ואת העסקתם של העוזרת האישית וארבעה עובדים נוספים.
העובדים מקדמים עתה תביעה נגד המדינה בגין פיטורים בלתי חוקיים בטענה כי משרד הבריאות הוא שהחליט להעסיקם באמצעות תאגידי הבריאות. גם התאגידים של רמב"ם, איכילוב וברזילי שיתפו פעולה. עוד מדווח פילוט כי על רקע חילוקי דעות עם דגן, התפטרו סמנכ"ל החטיבה ומנהלת האסטרטגיה וכי שלושה בכירים נוספים הודיעו על כוונתם לסיים את תפקידם.
עוד נכתב כי בחודש דצמבר גורמים בחטיבה עדכנו הן את משרד האוצר והן את נציב שירות המדינה, פרופ' דניאל הרשקוביץ, על המתרחש, והגופים האלה לא הגיבו עד חשיפת הפרשה.
מהמרכז הרפואי שיבא נמסר: "בהמשך לפניית חטיבת בתי החולים להעסקת עובדים דרך תאגיד הבריאות עבור החטיבה, הועסקו שלושה עובדים על פי הנחיות החטיבה ובידיעת הגורמים אשר אחראים על ההתחשבנות בסעיף זה".