חברת הכנסת טטיאנה מזרסקי (יש עתיד) פנתה אתמול (ד') לשר הבריאות אוריאל בוסו וקראה לתעדף מיגון חדרי צנתור מוח בבתי החולים.
עוד בעניין דומה
עם הקצאת תקציב בסך 150 מיליון שקל למיגון בתי החולים והוצאת פטור ממכרז לבתי החולים, כפי שהוסכם בדיונים על תקציב 2024, כתבה חה"כ מזרסקי לשר: "היות שמצנתרים לא יכולים לעבוד בזמן המלחמה בגלל חוסר מוגנות ובשבץ מוחי חד כל דקה היא קריטית, חדרי הצנתור חייבים להיות מוגנים בכל רחבי המדינה ובעיקר באזורי העימות".
באיגוד הנוירולוגי בישראל מסרו לדוקטורס אונלי כי בישראל 11 חדרי צנתור מוח בלבד, חלקם אינם ממוגנים. הם הצטרפו לקריאתה של מזרסקי ואמרו כי "חיוני למגן את כל חדרי צנתורי המוח, ללא יוצא מן הכלל".
היקף היארעות אירוע מוחי בישראל עומד בממוצע על אירוע אחד כל חצי שעה, ובממוצע מדובר בכ-20,000 אירועים בשנה. ד"ר רונן לקר, היו"ר הנכנס של החברה הישראלית לשבץ מוחי, מסר לדוקטורס אונלי כי "במקביל לחשיבות מיגון כלל חדרי צנתורי המוח, יש אצלנו כבר אינדיקציות ראשוניות מהמרכזים הרפואיים שערי צדק, רמב"ם, זיו, הדסה, שיבא, בילינסון, איכילוב וסורוקה, על גידול חד בהיקף הדימומים המוחיים על רקע המלחמה".
"צנתור מוח לשבץ מוח חד (טרומבקטומביה) הוא פרוצדורה רפואית חיונית ומצילת חיים. לרוב, חלון ההזדמנויות לטיפול הוא קצר, ומטופלים אחרי אירועי שבץ מוחי חד שלא יטופלו בזמן ייוותרו עם נכות קשה או גרוע מכך. מאז תחילת הלחימה מתריעים מצנתרי המוח על הסכנה בביצוע פעולת צנתור מוח בגלל הסיכון בביצוע פעולה רפואית רגישה ומורכבת זו בחדרים לא ממוגנים", כתבה עוד ח"כ מזרסקי לשר בוסו.
מלשכתו של השר לא נמסרה תגובה עד לפרסום הכתבה.