במחקר שממצאיו פורסמו בכתב העת 'Frontiers in medicine' מטרת החוקרים הייתה לבדוק את היעילות והבטיחות של הטיפול עם פירפנידון בחולי פיברוזיס ריאתי אידיופתי (IPF) מטאיוואן במתאר עולם אמיתי.
עוד בעניין דומה
כרקע לכך, מציינים החוקרים כי ניסויים אקראיים מבוקרים שנערכו בעבר הדגימו האטה בקצב הידרדרות התפקוד הראיתי וכן סיכון נמוך יותר להתלקחות (אקססרבציה) חריפה בחולי IPF שקיבלו טיפול אנטי-פיברוטי עם פירפנידון.
כעת, במסגרת מחקרם אספו החוקרים 50 חולים עם אבחנה חדשה של IPF אשר היו תחת מעקב למשך 12 חודשים לפחות לאחר מתן טיפול עם פירפנידון. איסוף החולים נערך בתקופה שבין ה-1 בינואר 2019 ל-31 בדצמבר 2020.
מבחינת התוצא הראשוני של ההשפעה הפרמקולוגית נמצא כי ההבדלים הממוצעים בערכים האבסולוטיים של ה-forced vital capacity מהבסיס היו 0.2 ליטר (n = 36), 0.13 ליטר (n = 32), 0.04 ליטר (n = 26), ו- -0.004 ליטר (n = 26) לאחר 3, 6, 9 ו-12 חודשים של טיפול, בהתאמה. בנוסף לכך, נצפה שיפור קל באיכות החיים של החולים, כולל הציונים ב-chronic obstructive pulmonary disease assessment test וב-St. George's respiratory questionnaire. תופעות הלוואי השכיחות ביותר היו הפרעות במערכת העיכול ובעיות עוריות. לא נצפו סוגיות בטיחות חדשות במהלך המחקר.
לסיכום, ממצאי המחקר במתאר עולם-אמיתי אותו ערכו החוקרים מדגימים לראשונה את הטיפול עם פירפנידון במשך 12 חודשים בחולים מטאיוואן. החוקרים מציינים כי הטיפול מסייע בשמירת התפקוד הריאתי ומשפר את איכות החיים, בליווי תופעות לוואי נסבלות.
מקור: