במענה למתווה של פורום דיקאני הפקולטות לרפואה, לקליטתם של סטודנטים לרפואה בבתי ספר בחו"ל המגויסים בצו 8 וסטודנטים שלהם קרובים מדרגה ראשונה חטופים או נפגעי שבעה באוקטובר, הודיעה הנהלת המרכז הרפואי שיבא כי בית החולים מציע לסטודנטים אלה להשלים את לימודיהם הקליניים ב"שיבא".
עוד בעניין דומה
במכתב לנשיאי האוניברסיטאות שכותרתו "הצלת שנת לימודים של סטודנטים ישראלים לרפואה הלומדים בחו"ל – חובה ערכית ומוסרית", כתב פרופ' יצחק קרייס, מנהל "שיבא", כי המתווה שהציעו הוא בבחינת לעג לרש.
המתווה המוצע מיועד לסטודנטים שקיבלו ציון של 700 בפסיכומטרי. פרופ' קרייס מסביר כי הפתרון המוצע "נותן מענה לכחמישה-שישה סטודנטים מתוך כ-80 מכלל אלה שלימודיהם נפגעו. זאת למרות שניתן למצוא פתרון ישים ומיידי לכלל הסטודנטים המשרתים, מבלי לפגוע ברמת הכשרתם וללא השלכות רוחב אשר יפגעו באיכות לימודי הרפואה בישראל".
פרופ' קרייס מוסיף ומנמק כי "לוחמים וקצינים אלה עתידים לעמוד גם בחזית מערכת הרפואה בשנים הבאות. אסור לנו להפסיד אותם. לא כאזרחים, לא כסטודנטים ולא כרופאות ורופאי העתיד של מדינת ישראל".
על פי התכנית של "שיבא", כפי שציין פרופ' קרייס במכתבו: "המרכז הרפואי שיבא, באמצעות רשות ההוראה, יקיים שנת השלמת לימודים קליניים המוכרת על ידי משרד הבריאות כהשלמת לימודים לבוגרי בתי ספר לרפואה מחו"ל. מסגרת לימודים זו, אשר פועלת גם בשגרה ואושרה על ידי פרופ' יציב (פרופ' שאול יציב, ממלא מקום מנהל האגף לרישוי מקצועות רפואיים במשרד הבריאות – מערכת דוקטורס אונלי), תאפשר להם ליישר קו עם בוגרי הארץ, לגשת ולעבור את בחינת הרישוי ואת הסטאז' באחוזי הצלחה גבוהים. לימודיהם אינם פוגעים במקומות הלימוד של הסטודנטים הישראלים. שדות ההוראה הקלינית ב'שיבא' רחבים ורבים ואנו מעמידים אותם לרשות לוחמינו!".
לעניין החשש שלימודים של סטודנטים שהציון שלהם בפסיכומטרי אינו עומד בקריטריונים שנקבעו במתווה, כתב: "אנו מציעים לקבל את חיילי המילואים שאיבדו את שנת הלימודים שלהם באירופה לתקופת השלמות קליניות במרכז הרפואי שיבא ומציעים לכם להעמיד אותם לאחר מכן בכל בחינה ורף שתמצאו לנכון.
"שילוב ידיים והצגת מתווה אשר ייתן מענה לכלל הסטודנטים הלוחמים הוא האפשרות היחידה העומדת לרשותנו. כל פתרון אחר יהווה בכייה לדורות ויפגע לא רק בעתיד הרפואה בישראל אלא בלכידותה וחוסנה של החברה", סיכם קרייס.