ישראל במלחמה

היערכות לאר"ן עם מחסור במיטות אשפוז ובעובדים בביה"ח בנהריה

המרכז הרפואי לגליל בנהריה, הנמצא 10 ק"מ בלבד מהגבול הצפוני, טיפל מתחילת המלחמה בעשרות חיילים פצועים ונערך לאירוע רב נפגעים במצב שבו שליש מעובדיו פונו מבתיהם

מימין, יו"ר ועדת הבריאות בכנסת ח"כ יוני משריקי ולידו פרופ' מסעד ברהום, מנהל המרכז הרפואי לגליל בנהריה. צילום: רוני אלברט

כ-70 תקני רופאים וכ-60 עובדי מינהל ומשק חסרים למרכז הרפואי לגליל בנהריה. כך נחשף בסיור שערכה ועדת הבריאות של הכנסת ביום ה' במרכז הרפואי. עוד עלה כי שליש מעובדי המרכז הרפואי פונו מבתיהם עד כה.

יו"ר הוועדה, ח"כ יוני משריקי, אמר במהלך הסיור כי "הוועדה, שבה אין חלוקת קואליציה ואופוזיציה, מחויבת לגייס לבתי החולים שבחזית תקציב, ציוד, מיגון ותקנים". עוד ציין את התרשמותו מהיחס האישי של מנהל המרכז הרפואי, פרופ' מסעד ברהום, לכל עובד במקום.

ח"כ שריקי הדגיש את חשיבותם של דיוני המעקב שעורכת הוועדה בכל הקשור בצורכי בתי החולים. בנוסף בירך יו"ר הוועדה את ד"ר חתאם חוסיין, סגנית מנהל המרכז, על מינויה לחברה בוועדת סל התרופות.

חברי הוועדה ביקרו במתחם התת קרקעי, שם נערכה ישיבת עבודה שבמהלכה שמעו על המוכנות לשעת חירום של המרכז, הממוקם עשרה ק"מ מהגבול הצפוני. פרופ' ברהום סיפר לחברי הוועדה על תרגולי המוכנות למקרי חירום וההיערכות להתלקחות החזית הצפונית כמו גם על הרחבת המחלקה לטיפול נמרץ כללי עם תחילת המלחמה. בנוסף שטח פרופ' ברהום את  האתגרים השונים עימם מתמודדת ההנהלה בימים אלה והמחסור בתקציב להקמת מגדל אשפוז חדש.

סגנית המנהל, ד"ר חוסיין, סקרה את היקף פעילותו המתפתח לאורך השנים של המרכז וכן את יחס המיטות הנמוך ביחס למספר האוכלוסיה אותה משרת המרכז הרפואי (כ-650 אלף איש), כמו גם יחס התקנים למיטות הנמוך במדינה.

עוד סיפרה ד"ר חוסיין כי מרבית מחלקות האשפוז הורדו לבית החולים התת קרקעי והדגישה את הניסיון הכירורגי רב השנים בטיפול בפצועי טראומה. בנוסף הוזכרה העובדה שכ-60 אלף איש מתושבי הצפון, חלק ניכר מהם מטופלים קבועים של המרכז הרפואי, פונו מבתיהם, כמו גם שליש מעובדי בית החולים.

עד כה טיפל בית החולים בנהריה, הנמצא כאמור עשרה ק"מ בלבד מהגבול הצפוני, בעשרות חיילים שנפצעו בחזית, תוך שהוא מכין ומתרגל את עצמו לאירוע רב נפגעים (אר"ן).

ד"ר צבי שלג, המשמש אף הוא סגן המנהל, סיפר על הקשר ההדוק עם פיקוד העורף וההכנות לתרחיש של התקפות יומיומית על האזור שבו עלול להתרחש אר"ן. בנוסף, ציין את המחסור בתקנים לרופאים מומחים, עובדי מנמ"ש (מינהל ומשק) וסיעוד, למרות העמידה בתבחינים.

ד"ר דודו דגן, ראש חטיבת המרכזים הרפואיים הממשלתיים במשרד הבריאות שנטל חלק בסיור, הדגיש את החלטת מנכ"ל המשרד לסייע לבתי החולים שבחזית בבניית מחלקות חדשות ובתנאי ההעסקה. כמו כן שיבח את המוכנות מצד הנהלת בית החולים והצוותים השונים. "חוסר התקציב במיגון במערכת הבריאות מוערך במיליארדי שקלים, וכרגע הוקצה רק סכום של 230 מיליון שקל, שיחולקו עפ"י צורכי המערכת הדחופים", הוסיף ד"ר דגן, שהודה במחסור בתקנים וציין את פעילותו בסגירת פער זה מול האוצר.

בתום הישיבה ערכה הוועדה סיור במחלקת הפגייה, בהובלתה של מנהלת המחלקה ד"ר ורד פליישר-שפר, שסיפרה כי הפגייה היא המחלקה הראשונה שהורדה למתחם התת קרקעי עם פרוץ המלחמה ב-7 באוקטובר.

נושאים קשורים:  המרכז הרפואי לגליל בנהריה,  ד"ר חתאם חוסיין,  ח"כ יוני משריקי,  פרופ' מסעד ברהום,  ישראל במלחמה
תגובות