חדשות

אושרה התכנית להקמת שיכון הרופאים בתל השומר

2,260 יח"ד ייבנו על אזור מבני הלוגיסטיקה ומגורי הסגל הקיימים במרכז הרפואי שיבא | 600 יח"ד בפרויקט מיועדות להשכרה עבור סגל בית החולים

מגורי הסגל בצמוד למרכז הרפואי שיבא, תל השומר. על השטח יוקמו מגדלים בני 24 קומות. צילום: א.ק

הוועדה המחוזית לתכנון ולבנייה של תל אביב אישרה את תכנית "שיכון הרופאים – תל השומר", לבניית 2,260 יחידות דיור באזור שבו נמצאים מגורי סגל המרכז הרפואי שיבא ומבני לוגיסטיקה ותפעול של בית החולים כיום.

התכנית כוללת מבנים של עד עשר קומות וכן מגדלים עד 24 קומות. 600 יחידות דיור בפרויקט מיועדות להשכרה עבור סגל בית החולים וכ-1,100 יחידות דיור נוספות להשכרה.

התכנית של החברה הממשלתית "דירה להשכיר" מתייחסת לכ-125 דונם מצפון ל"שיבא" באזור בין קריית אונו לצומת אלוף שדה. הפרויקט ייבנה בסמיכות לקו הסגול של הרכבת הקלה ובקרבת תחנות מטרו עתידיות.

התכנית כוללת גם 37,000 מ"ר של שטחי מסחר ותעסוקה, שטחים פתוחים מגוונים הכוללים שימור מאות עצים ותיקים וכן מקצה שטח של כתשעה דונם לטובת הקמת בית ספר. זאת, לצד שימור מבנים היסטוריים של בית החולים - מגדל מים ומבנה "ניסן" מימי המנדט הבריטי, שהיה הדגם המקורי ההיסטורי של מבני בית החולים ונקרא על שם המהנדס ממציא המבנה הבריטי לבתי חולים, פיטר נורמן ניסן.

נושאים קשורים:  בית החולים שיבא,  תכנון ובנייה,  שיכון הרופאים
תגובות