שר החינוך ויו"ר המל"ג יואב קיש מתכוון להביא בהליך בזק לאישור במועצה להשכלה גבוהה ביום ג' את הקמת ועדה לבדיקת התכנית של פקולטה לרפואה (מסלול תואר שני) באוניברסיטת רייכמן. על כך מדווח שחר אילן בכלכליסט.
עוד בעניין דומה
כפי שדווח בדוקטורס אונלי, איגוד מנהלי בתי החולים ובכירים במערכת הבריאות קראו לשרי הבריאות והחינוך לזרז את פתיחת הפקולטה הפרטית לרפואה ברייכמן.
על פי הדיווח, הליך הבזק לאישור יעשה למרות שוועדת המשנה של המל"ג לענייני חינוך רפואי קבעה שאוניברסיטת רייכמן אינה עומדת בתנאי הסף להקמת בית ספר לרפואה.
בעקבות הגשת הבקשה של רייכמן לקיים לימודי רפואה במסלול של תואר שני, בדומה לאוניברסיטת תל אביב, התעוררה מחלוקת אם האוניברסיטה עומדת בתנאי לפיו תואר שני ברפואה ייפתח רק במוסד שבו פועלים חוגים לתואר ראשון במדעי הטבע בתחומים הרלוונטיים לרפואה. רייכמן טענה שתארים בתחומי מדעי המחשב והפסיכולוגיה רלוונטיים לרפואה.
ועדת המשנה לחינוך רפואי, בראשות פרופ' רבקה כרמי, שדנה בכך קבעה ש"תחומי הפסיכולוגיה ומדעי המחשב רלוונטיים לתכנית לימודי רפואה אך אינם ממלאים את תנאי הסף של הבטחת קיומה של תשתית אקדמית הוראתית ופיזית מבוססת במוסד לתואר שני ברפואה. מקצוע הרפואה דורש, בראש ובראשונה, בסיס חזק במדעי היסוד בכלל והביולוגיים במיוחד".
מלשכת השר קיש נמסר "בישראל קיים מחסור חמור ברופאים. אנו מכשירים בארץ רק כ-50% מתוך 2,000 הרופאים להם אנו זקוקים בשנה. החל מ-2026 המשבר צפוי להעמיק בשל ביטול ההכרה בחלק מהמוסדות בחו"ל. הדבר יפגע בעיקר בפריפריה: 67% מהרופאים בברזילי ו-62% מהרופאים בזיו שבצפת מגיעים מבתי ספר אלה. עלינו לפעול כבר היום".
עוד נמסר כי "העלייה באנטישמיות באירופה מקשה על סטודנטים ישראלים להמשיך את לימודיהם בחו"ל. בשל כך פועל השר לפתיחת בתי ספר חדשים לרפואה באוניברסיטאות רייכמן, חיפה ומכון ויצמן. הישיבה בנושא בית הספר לרפואה של אוניברסיטת רייכמן היתה אמורה להתקיים כבר באוקטובר ונדחתה בשל המלחמה. אין לנו את הפריבילגיה לוותר בימים אלה על 80 סטודנטים נוספים לרפואה".
מאוניברסיטת רייכמן נמסר: "ממועד הקמתה מתמודדת אוניברסיטת רייכמן עם נסיונות של האוניברסיטאות המתוקצבות להצר את התפתחותה, בעוד שהיא אינה מבקשת תקציבים. הבקשה להקמה של בית ספר לרפואה הוגשה הרבה לפני המלחמה. לצערנו, ועד ראשי האוניברסיטאות פועל באופן הנוגד כל נורמה של יושרה אקדמית כדי למנוע דיון ענייני באמצעות הסתמכות על תנאי סף להגשת תכנית משנות ה-60, שאינו מתייחס כלל ללימודי רפואה".