ישראל במלחמה

סטודנטים לרפואה בחו"ל גויסו ללחימה ועלולים לאבד את התואר

מטה חירום ב"שיבא" קורא לפקולטות לרפואה בארץ לקלוט עשרות סטודנטים ישראלים מחו"ל שגויסו ללחימה ונאלצו להפסיק את לימודיהם | מאמצים גם מול האוניברסיטאות הזרות

חיילי מילואים. צילום: מיכאל גלעדי/ פלאש 90

בניסיון לתת מענה לסטודנטים לרפואה באוניברסיטאות בחו"ל המשתתפים בלחימה בעקבות צו 8 ושנאלצו בשל כך לקטוע את לימודיהם, פתח המרכז הרפואי שיבא בתל השומר מטה חירום. בזמן שהסטודנטים לרפואה מחו"ל נמצאים בקו החזית בישראל, עמיתיהם לספסל הלימודים מתקדמים בלימודים, לימודים שבהם הושקעו ממון ומאמץ רב ושעשויים לרדת לטמיון.

מדובר בכמה עשרות סטודנטים שהיו בארץ בחופשה לפני תחילת הלימודים או במסגרת אחרת ומשרתים כחובשים, פרמדיקים או לוחמים. בראש מטה החירום עומד פרופ' גדי סגל, ראש רשות ההוראה של "שיבא".

מ"שיבא" נמסר ל"דוקטורס אונלי" כי מטה החירום יוצר קשר עם הפקולטות לרפואה בחו"ל כדי לנסות לעזור. "שיבא" פרסם אתמול (ד') קריאה לסטודנטים לרפואה ובני משפחותיהם ליצור קשר על מנת שיוכלו לעמוד על הצרכים של כל אחד ואחת מהם. "אנו מתחייבים לעשות ככל יכולתנו על מנת שהתנדבותכם לשירות המולדת בשעה קשה זו לא תפגע בשום פנים ואופן בהכשרה שלכם כרופאים וכרופאות בעתיד", נכתב בהודעה אליה צורפה כתובת מייל ומספר טלפון.

במכתב לראשי האוניברסיטאות ששיגרו מנהל המרכז הרפואי שיבא, פרופ' יצחק (איציק) קרייס, ופרופ' סגל, הם קוראים להם "לבחון את קליטתם, בנוהל חריג, של סטודנטים הראויים לכך מקרב משרתי המילואים שבחזית בתכניות הלימודים בארץ".

בדיווח של רוני לינדר בדה מרקר מצוטט פרופ' סגל שהעריך שמדובר ב-40–50 סטודנטים לרפואה מחו"ל שנמצאים בבעיה אקוטית מבחינת המשך הלימודים שלהם בשל פרק הזמן המסוים שאם לא לומדים בו, מאבדים את היכולת לבצע תיקון. "הרבה יותר קל לפתור את הבעיה של הסטודנטים שלומדים בישראל כי זה בשליטתנו. האתגר הגדול הוא לעזור לאנשים שנתונים לחסדיהן של אוניברסיטאות שפחות מעניין אותן מילואים בעזה. יש גם כאלה שלא יוכלו כנראה לחזור ללמוד בחו"ל כיוון שהם לחמו בעזה וכולם באוניברסיטה יודעים את זה. יש קצין שאמרו לו שאם הוא יחזור לעיר מסוימת כקצין, חייו בסכנה".

סגל: "יש לנו חובה מוסרית לפתור את הדברים. נכון שזה לא פשוט ויש מכשולים, אבל אני חושב שקודם כל צריך להחליט שקולטים אותם".

על פי הדיווח של לינדר, האוניברסיטאות אריאל ובר אילן (צפת) כבר הודיעו כי יסכימו לקבל על עצמן את האתגר ולשלב את הסטודנטים הללו בלימודים, ובתל אביב הודיעו כי יבחנו זאת. עוד נכתב כי בדיון שהתקיים אתמול במשרד הבריאות בעניין, אמר המנכ"ל משה בר סימן טוב כי "למדינה יש חוב מוסרי עליון כלפי הסטודנטים שלומדים בחו"ל וחזרו לארץ להילחם. בהתאם לכך, כל סטודנט לרפואה שלמד במוסד מוכר בחו"ל צריך להשתלב בפקולטות הישראליות, ולא נסתפק בכך שהם יעבירו פה את השנים הקליניות ואז יחזרו לפקולטה בחו"ל". הוא הדגיש גם כי מספר הסטודנטים הלא גבוה מאפשר הטמעה מיידית בפקולטות הקיימות.

נושאים קשורים:  סטודנטים לרפואה,  חדשות,  פרופ' גדי סגל,  ישראל במלחמה,  לימודי רפואה בחו"ל
תגובות
16.11.2023, 13:59

בשנת 1973-1974 נקלטו 40 סטודנטים מתנדבים שחזרו מחו"ל למחזור מקביל בביס' לרפואה בת"א. מהמחזור הזה יצאו אחדים מהמובילים ברפואה בישראל.

אנונימי/ת
17.11.2023, 09:59

קבלו אותם להמשך לימודים בארץ! טובי בנינו שגם כך יהיו טובי רופאינו!

אנונימי/ת
17.11.2023, 10:52

ראשי הפקולטות הם בזויים. קלינאים קטנים ועסקנים גדולים.

17.11.2023, 10:57

קל יותר להגן מאשר לתקן.
עכשיו המדינה מבטיחה ובסוף השוקת תהיה שבורה....
שהמדינה תתכבד ותשחררם לחזור ללימודים- רובם עדיין יכולים

אנונימי/ת
24.11.2023, 08:30

בהחלט רצוי שישחררו את הסטודנטים ללימודים בעיקר את הלומדים ב 3 שנים ראשונות . אינטגרציה נעשה משנה רביעית , הבטחות לחוד ומעשים לחוד...

צודק דר' רשף ואני הייתי באותו מחזור כשנפתחה כיתה מקבילה למחזור הישראלי שנקראה "הכיתה האיטלקית". רבים מבני "הכיתה האיטלקית" הגיעו כחבריהם ב"כיתה הישראלית" להישגים מרשימים במערכת הרפואית בארץ

17.11.2023, 14:51

יוזמה מבורכת וצעד ראוי לסטודנטים נאמנים אלו.