הפגנה בדרישה לביקור מיידי של הצלב האדום (ICRC) את החטופים בעזה תיערך מחר (ה') בתל אביב מול נציגות הצלב האדום בישראל. את ההפגנה מובילה עמותת ״למענם - רופאות ורופאים למען שורדי שואה״, שפועלת בשיתוף מטה משפחות החטופים, וצפויים להשתתף בה מאות רבות של רופאים וצוותי מקצועות הבריאות. ארגונים רבים, ביניהם ההסתדרות הרפואית וארגון הרופאים המתמחים מרשם, הפיצו קריאה לחבריהם להצטרף להפגנה, המוגדרת א-פוליטית.
עוד בעניין דומה
ד"ר קוליץ, בשם עמותת ״למענם״ ומתנדביה, כתבה לראש משלחת הוועד הבינלאומי של ה-ICRC בישראל, אלסנדרה מנגון, בפנייה הקושרת בין מחויבות עמותת ״למענם״ לבריאות שורדי השואה, לבין החוב של הצלב האדום ליהודים בזמן השואה. "אנו כותבים לך כגוף א-פוליטי וללא מטרות רווח, בו חברים אלפי רופאים ואנשי מקצועות הבריאות, המחויבים לבריאותם ולכבודם של ניצולי השואה. ההתחייבות שלנו מהדהדת את הנדר של 'לעולם לא עוד'", נכתב בפנייה.
לצד תודות על הסיוע של ה-ICRC עם ארבעת החטופות ששוחררו, ד״ר קוליץ מזכירה במכתב כי ה-ICRC לא דואג לנתונים על החטופים על מצבם הנוכחי והתנאים שבהם הם מוחזקים. עוד צוין כי חטיפת 241 אנשים לעזה מהווה הפרה בוטה של המשפט ההומניטרי הבינלאומי, ולמרות שפורום משפחות החטופים העביר ל-ICRC מידע רפואי על החטופים, המשפחות לא קיבלו מידע חדש מאז 14 באוקטובר.
במכתב מצוטטים דבריו של נשיא ה-ICRC בז'נבה, פיטר מאורר, משנת 2015: "...הצלב האדום גם למד כמה לקחים קשים. הוא לא הצליח להגן על אזרחים, רובם יהודים שנרדפו ונרצחו על ידי המשטר הנאצי; הוא לא הצליח להגיב לזוועות בדחיפות הדרושה; הוא נשאר פסיבי ושתק ולא עשה מספיק מאמץ כדי לכבד את העיקרון של האנושות... השפל הזה הוא כעת חלק בל יימחה מהזיכרון הקולקטיבי שלנו".
"אנו מתקרבים לשמונה עשורים מאז אותה תקופה נוראית בהיסטוריה", כתבה ד"ר קוליץ. "איננו יכולים להסכים עם אי פעולה. אנו קוראים בדחיפות לצלב האדום לכבד את המנדט שלו, לתמוך להבטיח את רווחתו של כל אדם המוחזק על ידי חמאס. אנו מבקשים ודורשים מהארגון להפעיל את יכולותיו ואחריותו על מנת לוודא גישה מיידית אל החטופים". היא הזכירה כי הזמן הולך ואוזל ותגובה נחרצת ומיידית היא קריטית.
קבוצה גדולה של רופאות מפורום ״חדר רופאות״ נרתמו לארגון ההפגנה, וכאמור, ארגונים רבים הפיצו את ההזמנה וקראו לחבריהם להגיע להפגנה ברחוב יצחק שדה 2 בתל אביב בחלוקים לבנים או מדים (סקראבס), וחלקם אף הציעו הסעות מאורגנות למקום.