ישראל במלחמה

יותר ממחצית מחדרי הניתוח בישראל אינם ממוגנים

מנתחים נאלצים לעזוב את חדרי הניתוח בזמן אזעקות | רק 30%-40% ממיטות האשפוז בארץ ממוגנות | עלות מיגון 70% ממיטות האשפוז, בנקי הדם ומכוני הדיאליזות - 4.5 מיליארד שקל

"אם הניתוח שעברתי באמצעות הביטוח הפרטי היה מתבצע באמצעות השב"ן, הייתי נדרשת להשתתפות עצמית של כ-8,000 שקל וגם לעלות השתתפות עצמית ליעוץ טרם הניתוח" (צילום: אילוסטרציה)

כשחדר הניתוח אינו ממוגן, מנתחים נאלצים לעזוב את חדר הניתוח בזמן אזעקה. כך דיווחה אתמול (ב') קטי דור בכאן רשת ב'. על פי הדיווח, הנוהל מתייחס רק למקרים שבהם אין מדובר בניתוח קריטי להצלת חיים.

על פי הדיווח, רק 30%-40% ממיטות האשפוז בבתי החולים בישראל ממוגנות, ויותר ממחצית מחדרי הניתוח אינם ממוגנים. בתכנית משרד הבריאות למיגון מערכת הבריאות הוחלט למגן 70% ממיטות האשפוז ואת כל בנקי הדם ומכוני הדיאליזות. בנוסף, הוחלט למגן את כל מוסדות הבריאות, כך שיוכלו להתנהל כ"אי בודד" למשך 72 שעות בעת חירום. עלות התכנית עומדת על 4.5 מיליארד שקל.

גורמים מקצועיים במשרד הבריאות אמרו כי כדי להגיע למיגון של 50% ממיטות האשפוז בישראל משרד הבריאות יזדקק בחודשיים הקרובים לכ-200 מיליון שקל כדי להשמיש עוד כ-2,000 מיטות.

בית החולים שערי צדק בירושלים, נמסר כי מרבית החדרים ממוגנים אבל ההנחיה היא שבזמן אזעקה בחדר ניתוח לא ממוגן - מי שיכול לצאת יוצא על מנת למנוע סכנת חיים. גם בבית החולים בילינסון, על פי הנוהל, נשארים בחדר הניתוח רק רופא מרדים ואחות. אם מתבצע אקט קריטי של הצלת חיים, בכל בתי החולים הצוותים נשארים בחדר הניתוח.

בתגובה קרא יו"ר ארגון רופאי המדינה, ד"ר זאב פלדמן, למשרד הבריאות ולפיקוד העורף להרחיב את מתן השירותים בבתי החולים, כולל בדיקות, מכונים, מרפאות וניתוחים כדי למנוע פגיעה בלתי הפיכה בבריאות האזרחים.

נושאים קשורים:  מיגון בתי חולים,  חדשות,  חדרי ניתוח,  משרד הבריאות,  ישראל במלחמה
תגובות