כתב העת המדעי The Lancet, שעמד לפרסם קריאה לנקוט באמצעים הומניטריים לפתרון העימות ישראל-עזה, תוך גינוי ההתקפה בעזה, אך ללא גינוי הטבח המתועב ודאגה לשלום החטופים, החליט שלא לפרסם את המכתב הפתוח שמצדד בזכויות אזרחים פלסטינים.
עוד בעניין דומה
על המכתב שכותרתו "קריאה לפעולה: מכתב פתוח מאנשי מקצועות הבריאות העולמיים", המבקר את התנהגותה של ישראל, יש יותר מ-2,500 חותמים. מנגד, על המכתב שביקש מעורכי כתב העת שלא לפרסם את "הקריאה לפעולה", חתמו עד כה יותר מ-2,000 רופאים מרחבי העולם, ביניהם ישראלים רבים.
הנה כמה קטעים מהמכתב שפרסומו נדחה, בתרגום חופשי: "ב-15 הימים האחרונים היינו עדים להרג המוני של אזרחים ולהפרות רבות של החוק הבינלאומי. ב-7 באוקטובר נהרגו 1,400 ישראלים בהתקפות חמאס, רובם אזרחים. מאז, יותר מ-4,300 פלסטינים נהרגו על ידי כוחות ישראליים, רובם אזרחים. אירועים אלה התרחשו במסגרת הכיבוש בן עשרות שנים של השטחים הפלסטיניים. ההסלמה הזו של השנאה והאלימות צריכה להיפסק. אנחנו יכולים וחייבים לעשות יותר כדי לשמור על זכויות אדם, בריאות ורווחה באמצעות פעולות מתואמות ומידיות".
הכותבים קוראים לפעול למען האנושות ללא קשר לגבולות או זהות. "כאנשי מקצוע בתחום הבריאות העולמיים, אנו שואפים לבריאות, לפריחה אנושית, לשוויון, לשלום, לצדק ולקץ הקולוניאליזם על כל ביטוייו. אנו גם מגנים באופן חד משמעי אלימות נגד עמים ילידים ברחבי העולם.
"אנו מכירים בכך ש"אין היררכיה בכאב ובסבל", נכתב. "אנו עדים לכאב ולסבל העמוק: האזרחים הישראלים והפלסטינים שנהרגו או נפצעו הם כולם הורינו, סבא וסבתא, אחינו וילדינו. אנו קוראים לאנושיות ללא תנאי בעזה ולהבטיח בריאות באמצעות שלום.
"בימים ובשבועות האחרונים שמענו הצהרות של ארגונים המגנות באופן חד משמעי את מעשי האלימות נגד תושבי השטחים הפלסטיניים הכבושים. במיוחד, הצהרות המגנות את ניתוק אספקת המזון, המים, החשמל והצלת חיים בעזה, התקפות על מתקני בריאות ואנשי צוות, כמו גם היעדר אזורים בטוחים אזרחיים ומסדרון הומניטרי. האוכלוסיות הפגיעות ביותר, חולים, פצועים, נשים הרות, ילדים וקשישים מתמודדים באופן לא פרופורציונלי עם ההשלכות של התקפות ואלימות ישירות וללא הבחנה.
הכותבים קוראים לשמור על הזכויות ללא הבדל לאום, זהות, דת או מיקום גיאוגרפי, ולהקים מיידית אזורים בטוחים מצילי חיים ומסדרונות הומניטריים בעזה וממנה, וכן להכיר ולשמור על זכויות האדם של אזרחים באזור.
"כאזרחים עולמיים ואנשי מקצוע בתחום הבריאות, ברור יותר ויותר שאיננו יכולים להשאיר לאחרים לפעול מבלי לדבר. השתיקה היא בעצמה חלק מהבעיה".
החותמים מוסיפים לקריאתם המפורטת למעלה גם קריאה להפסקת אש מיידית בעזה והסרת המצור, להזרמה מיידית של אספקה חיונית ותמיכה הומניטרית לעזה ולהגנה על שירותי בריאות ועוד. כמו כן, הם קוראים לעמיתיהם לכתוב לפוליטיקאים ולנבחרי ציבור אחרים כדי לדרבן אותם לנקוט בפעולות להפסקת הרג אזרחים ולהפיץ את המסר כמו גם להבטיח את "זכות השיבה של פליטים פלסטינים וזכותם של פלסטינים, ישראלים וכל האנשים לחיות בכבוד, שוויון וחופש".