ישראל במלחמה

משפחות החטופים לצלב האדום: "מצבם דורש טיפול מיידי"

בין החטופים בעזה פצועי ירי בסכנת חיים, ילדים על הרצף האוטיסטי, חולים במחלות כרוניות ואוטאימוניות, אלצהיימר, דמנציה, טרשת נפוצה ועוד | רשימת התרופות עבורם הועברה אל הצלב האדום

אמבולנס של הצלב האדום. צילום: שאטרסטוק

"חלק מהחטופים והנעדרים נמצאים בסכנת חיים מיידית וזקוקים לטיפול דחוף על ידי צוותים רפואיים", כך נכתב בפנייה לוועדה הבינלאומית של הצלב האדום (ICRC) שנשלחה היום על ידי מטה משפחות החטופים והנעדרים.

הפנייה היא המשך לקובץ שנשלח לארגון לפני יומיים, עם דיווח על כל אחד מ-150 החטופים והנעדרים על פי מידע שנמסר מהמשפחות. בפנייה נמסר שההערכה היא שייתכן שמספרם של החטופים והנעדרים אף גדול מ-150.

בפנייה מתואר מצבם של הקשישים, נשים, ילדים ותינוקות שנחטפו ובין השאר נכתב כי רבים מהם זקוקים להתערבות הומניטארית מיידית עקב מצבם הרפואי (למשל פרקינסון, מחלות לב וכלי דם, אי ספיקת לב, סוכרת וסרטן). חלקם סובלים ממחלות כמו מחלת כליות כרונית, אלצהיימר, דמנציה, הספקטרום האוטיסטי, מחלות אוטואימוניות, מחלות מעי דלקתיות, טרשת נפוצה, פסוריאזיס ודלקת מפרקים שגרונית וכן אסטמה, COPD, יתר לחץ דם, הפרעות קצב לב, מצבים אלרגיים, גלאוקומה והפרעות פסיכיאטריות.

כמו כן צוין כי "ישנם פצועים רבים (לאחר קטיעה, בעקבות אונס וכו') ו/או חולים עם צרכים מיוחדים (כגון אוטיזם, דמנציה, תינוקות ופעוטות) הדורשים טיפול רפואי ותרופתי דחוף. הגילאים של החטופים והנעדרים נעים בין תשעה חודשים עד 90 שנה".

בפנייה אל הצלב האדום, שעליה חתום פרופ' חגי לוין, ראש תחום רפואה במטה משפחות החטופים והנעדרים, צוין כי חלק מהקורבנות נפצעו במהלך חטיפתם וזקוקים לטיפול מיידי וכן צורפה רשימת התרופות הנדרשות להם כמו תרופות לסוכרת (אינסולין, מטפורמין, מעכבי 2SGLT), תרופות ליתר לחץ דם ותרופות לב (מעכבי ARBs ,ACE, חוסמי בטא, מעכבי 2SGLT, סטטינים), נוגדי קרישה (כגון וורפרין, אפיקסבן), נוגדי טסיות (כגון אספירין, קלופידוגרל), משאפי אסטמה ו-COPD, תרופות ביולוגיות (כגון IVIG ,adalimumab), תרופות מדכאות מערכת החיסון (כגון methotrexate, mycophenolate), תרופות אונקולוגיות (כגון טמוקסיפן, פגפילגאסטרים), תרופות לפרקינסון (כמו לבודופה), תרופות להפרעות שתן (כמו חוסמי אלפא, אנטי מוסקרינים), תרופות פסיכיאטריות (נוגדות דיכאון, תרופות אנטי פסיכוטיות ותרופות הרגעה), אנטיהיסטמינים, טיפות עיניים לגלאוקומה ותזונה רפואית (למשל Peptamen ,Ensure). בנוסף לפורמולות לתחליפי חלב לתינוק.

דוגמאות למקרים קריטיים בקרב החטופים והנעדרים על פי הפנייה כוללות תינוק בן שנה הניזון רק מפורמולת תחליף חלב לתינוקות וזקוק להזנה ומוצרים חיוניים לתינוק; ילדים עם אוטיזם בגילים 5, 13 ו-16, שמצבם דורש סיוע מיוחד; בת 23 עם פציעות מירי ללא טיפול רפואי;  בת 27 עם מחלת קרוהן הדורשת טיפול ביולוגי וטיפול תזונתי רפואי בסיכון להחמרת המחלה;  גבר עם מחלה אוטואימונית קשה הדורשת טיפול ביולוגי בבית חולים, בסיכון להחמרת המחלה ולמוות; גבר בן 60 עם טרשת נפוצה, המתקשה ללכת ; בת 85 עם אי ספיקת לב, מחלת כליות, אסטמה, הפרעות קצב לב עם סיכון לפתח קרישת דם,  אגירת נוזלים ומוות ואישה מבוגרת עם פרקינסון, דמנציה, תת משקל בסיכון להחמרת המחלה ומוות.

נושאים קשורים:  ישראל במלחמה,  תרופות,  חדשות,  משפחות החטופים,  הצלב האדום,  פרופ' חגי לוין,  סיוע הומניטרי,  טיפול רפואי
תגובות
אנונימי/ת
16.10.2023, 18:38

דעאש הפלסטיני לא יקשיב, שלא לדבר על האספסוף הפלסטיני שפרץ בעקבותיו וגם הוא חטף מכל הבא ליד. תתעוררו, רק פירוז עזה לחלוטין מכל פוטנציאל חמאס יביא שלום.