ביקורת של בכירים במערכת הבריאות על העדר ויסות של פינוי הפצועים לבתי החולים. העברת מאות הפצועים לבתי החולים בדרום, הסובלים ממילא מעומס, כשלבתי החולים במרכז הארץ הועברו רק עשרות בודדות של פצועים, מוגדרת על ידיהם כמחדל. הבכירים התראיינו אנונימית לאדיר ינקו ב- ynet. משרד הבריאות בתגובה: פצועים לא היו שורדים העברה למרכז.
עוד בעניין דומה
ב"ברזילי" באשקלון, בית חולים בינוני עם כ-600 מיטות אשפוז בלבד, קלטו עד כה קרוב ל-400 נפגעים. ל"סורוקה" פונו כבר יותר מ-700 פצועים. לעומת זאת, במרכז הארץ, שם נמצאים שלושה מבתי החולים הגדולים בישראל (שיבא, בילינסון ואיכילוב), קלטו עשרות פצועים בלבד. רמב"ם, שנחשב גם הוא לבית חולים-על, החל לקלוט פצועים שעות רבות לאחר שהחלה המתקפה על יישובי עוטף עזה.
אחד המרואיינים אמר כי "מישהו ברשות האשפוז העליונה צריך לשלם את המחיר על הניהול הכושל של האירוע הזה. בתי חולים פנו לרשות האשפוז והודיעו שהם מוכנים לקלוט פצועים, שהועמסו בינתיים על 'סורוקה', שעמד בפני קריסה. למה שלושת בתי החולים במרכז קלטו כל כך מעט? איפה היה הפינוי המוסק? מי ניהל את האירוע בכלל?".
מרואייין אחר אמר כי "לא היה מנהל בית חולים אחד במרכז שלא פנה למשרד הבריאות ושאל 'מה קורה'. בחצות של היום הראשון היתה שיחת ועידה של מנהלי בתי החולים וכולם שתקו. כולם בטוחים שהיה צריך לעשות ויסות שניוני וראשוני אחר, ולא לתת לפצועים קשה להמתין שעות לטיפול. זה תמוה בעיני כולם".
בתגובה נמסר ממשרד הבריאות שהפינוי ל"סורוקה" נועד להציל חיים וכי פונו לשם פצועים שלא היו שורדים את הנסיעה למרכז: "לסורוקה הגיעו חולים רבים שבית החולים, בתיאום עם משרד הבריאות, החליט שמצבם הרפואי לא מאפשר פינוי, ואכן קיבלו מענה מיטבי. בשעות הבוקר המוקדמות בשבת הנחה משרד הבריאות את בתי החולים בדרום הארץ לעבוד במתכונת חירום. המשרד מקבל דיווחים שוטפים מבתי החולים, ההנהלה עובדת מאז שבת בבוקר סביב השעון והציבור קיבל מענה רפואי מצוין".