חדשות

כיצד "מס ורוד" יכול לפגוע בבריאותן של נשים?

שני דו"חות שפורסמו לאחרונה בארה"ב הראו כי נשים מוציאות מכיסן על שירותי בריאות יותר מאשר גברים | כשזה מגיע לסרטן השד, ההוצאות הנוספות גורמות לנטל כלכלי כה משמעותי שעלול לעלות בבריאות

סרטן השד (אילוסטרציה)
סרט ורוד. אומץ כסמל הרשמי של סרטן השד בחודש המודעות הלאומי בשנת 1992. אילוסטרציה

המונח "מס ורוד" הוא מונח שבא לתאר את המחיר הגבוה יותר שמשלמות נשים עבור שירותים ומוצרים מסוגים שונים, לעומת המחיר שמשלמים גברים בעבור מוצרים ושירותים דומים. שני דו"חות שפורסמו לאחרונה בארה"ב ובחנו את הנושא בתחום שירותי הבריאות הראו כי נשים מוציאות יותר מכיסן מאשר גברים, וכשזה מגיע לסרטן השד, ההוצאות הנוספות גורמות לנטל כה משמעותי עד שזה עלול לעלות להן בבריאות.

הדו"ח הראשון שפורסם על ידי חברת השירותים הפיננסיים Deloitte, הראה כי בארה"ב נשים שיש להן ביטוח בריאות דרך עבודתן משלמות כ-15.4 מיליארד דולר יותר עבור טיפול רפואי בהשוואה לגברים עם ביטוח דומה, לא כולל עלות הפרמיות. כך שבעוד שנשים משלמות בערך אותן פרמיות כמו גברים, הערך של הכיסוי שלהן הוא כ-1.34 מיליארד דולר פחות, לפי הדו"ח שבדק יותר מ-16 מיליון אנשים עם ביטוח בריאות דרך המעסיק בין 2017 ל-2022.

דו"ח אחר שפורסם על ידי ארגון Susan G. Komen, עמותה העוסקת בסרטן השד, מגלה שהעלות הגבוהה של טיפול בסרטן השד מהווה נטל משמעותי על המטופלות, עד כדי כך שהוא עלול לפגוע בהצלחת הטיפול. בנוסף, הראה הדו"ח כי עד 73% מאלו שהחלימו מודאגות מתשלום עלויות רפואיות. כך למשל, מחקר שפורסם בשנת 2020 הראה כי העלויות שמשלמות נשים עם סרטן שד מעבר לפרמיית ביטוח הבריאות שלהן עומד על 2,900 דולר בממוצע רק בחודש הראשון לאבחון.

נושאים קשורים:  מס ורוד,  שירותי בריאות,  סרטן השד,  ביטוח בריאות,  חדשות
תגובות