מנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב מבקש להעביר את הקמת בית החולים בבאר שבע מידי קופות החולים לממשלה. כך עולה מטיוטת הצעה לשינוי החלטת הממשלה שהגיש בר סימן טוב לקראת ישיבת הממשלה הקרובה. לפי הצעתו, התכנון, ההקמה וההפעלה של בית החולים החדש יוטלו על משרד הבריאות ויבוצעו באמצעות אחד מבתי החולים הממשלתיים. בית החולים שיבא, לפי הערכת מקורבים למנכ"ל, הוא המועמד המוביל. כך מדווחת הבוקר (ד') עדי כהן ב"דה מרקר".
עוד בעניין דומה
הממשלה החליטה להקים בית חולים חדש בנגב כבר ב-2014, בית החולים היה אמור להיפתח ב-2025, אך מלבד צעדים תכנוניים כמעט דבר לא נעשה מאז. לפי החלטת הממשלה, בית החולים החדש יוקם ויופעל על ידי גוף שאינו ממשלתי, החלטה שבה תומך גם משרד האוצר, המתנגדת לכפל הכובעים של משרד הבריאות, כרגולטור וכבעלים של בתי חולים באופן שפוגע במערכת הבריאות ובתפקודה.
בדיווח מצוטט גורם בכיר במשרד האוצר, שטוען כי "קיומם של בתי החולים הממשלתיים הוא אחת הרעות החולות של מערכת הבריאות. כשמשרד הבריאות מתפקד כבעלים של בתי חולים, הוא לא יכול להיות רגולטור אובייקטיבי של כל מערכת הבריאות. לעומת זאת, בבעלות של קופת חולים על בתי חולים יש יתרונות מרובים. לקופות אין אינטרס להגדיל פעילות אשפוזית, אלא לתת כמה שיותר שירותים בקהילה ושאנשים יצטרכו כמה שפחות להגיע למיון ולאשפוז".
טיוטת ההצעה של בר סימן טוב מציגה עמדה הפוכה: "בתי החולים הממשלתיים הוכיחו יכולת ביצוע מרשימה למשימות לאומיות באירועי חירום, התפרצות מגיפות, מלחמות ואסונות, והם משמשים הלכה למעשה זרוע ביצוע איכותית של הממשלה", נכתב בטיוטה. לפי ההצעה, בית החולים החדש בנגב יפעל "במתכונת קהילתית משולבת". עוד צוין כי לפחות 30% מהמתמחים בו מיועדים לעבודה משולבת גם בקופות החולים באזור במהלך תקופת ההתמחות ואחריה; וחלק מפעילות בית החולים ושטחו מיועדים למתן שירותי רפואה קהילתיים עבור הקופות. עוד מוצע להקים ועדת היגוי בין־משרדית שתבחן את איכות מתן השירותים, ובתום תקופת הפעלה של 20 שנה, תיבחן העברה של הפעלת בית החולים באופן מלא לידי אחת מקופות החולים.