ארגון אנגלי הזמין פסיכיאטרים ישראלים המתעניינים ברילוקיישן להגיש קורות חיים לעבודה באזור סומרסט בדרום מערב אנגליה. כך דיווח נוב ראובני בכאן חדשות.
עוד בעניין דומה
על פי הדיווח, בקבוצות הרילוקשיין שהוקמו בעקבות הליכי החקיקה של הממשלה, פורסמו בימים האחרונים הודעות מטעם ארגון בריאות המספק שירותים בתחום רפואת הנפש, רפואה ראשונית ורפואה בקהילה לשירותי הבריאות הציבוריים בבריטניה. הארגון הציע חבילת מימון ותמיכה לפסיכיאטרים מומחים ישראלים. עוד נכתב כי בקבוצת הרילוקיישן כי הארגון שמח מההיענות הרבה שהיתה לקול הקורא וכי אנשיו יגיעו באוקטובר ארצה לצורך ביצוע ראיונות.
בתוך כך מדווחת הבוקר (ד') רוני לינדר בדה מרקר כי חל זינוק במספר המבקשים אישור יושר ממשרד הבריאות, שנדרש כתנאי לעבודה בחו"ל. מנתוני משרד הבריאות על מספר מבקשי אישורי יושר מקצועי (Certificate of Good Standing) עולה כי לפחות 800 רופאות ורופאים צפויים להנפיק ב–2023 אישור כזה - יותר מ-2% ממספר הרופאים הפעילים בישראל.
חלק מהאישורים ישמשו להתמחות-על (fellowship), אך בהשוואה לשנים קודמות, בשנת 2018 עמד מספר הבקשות לאישורים על 374 ובשנת 2020 עמד על 369 בלבד. החל ב-2021 החלה נסיקה במספר, והשנה הוא צפוי כאמור להגיע ל-800, עם כ–532 בקשות כאלו בשמונת החודשים הראשונים של השנה. עוד עולה מהנתונים כי בינואר ופברואר עמד מספר הבקשות על כ–55, בין מרץ לאפריל הוא נע בין 62 ל–69 ואילו באוגוסט זינק ל–96 בקשות בחודש אחד.
לינדר מציינת גם היא כי יש התארגנות יזומה במדינות שונות של קבוצות המוכנות לקלוט מומחים במקצועות מבוקשים, תוך דילוג על הליכים ביורוקרטיים וסיוע בהכרה בהתמחויות, שני חסמים מרכזיים בהגירת רופאות ורופאים. פרט מעניין נוסף שעולה מהכתבה מתייחס להתמחויות שבהן הוגשו הכי הרבה בקשות לצאת לעבוד או להשתלם בחו"ל: במקום הראשון פנימית ואחריה אורתופדיה, גינקולוגיה, עיניים, ילדים וכן אף אוזן גרון, משפחה, קרדיולוגיה, אורולוגיה, הרדמה, רדיולוגיה ונוירוכירורגיה.