חדשות

זינוק במספר הרופאים המבקשים אישור יושר עבור עבודה בחו"ל

לפחות 800 רופאות ורופאים צפויים להנפיק השנה אישור המהווה תנאי לעבודה בחו"ל | ארגונים בחו"ל מציעים לרופאים ישראלים משרות, תוך הקלות ביורוקרטיות וסיוע בהכרה בהתמחויות

נמל תעופה. אילוסטרציה

ארגון אנגלי הזמין פסיכיאטרים ישראלים המתעניינים ברילוקיישן להגיש קורות חיים לעבודה באזור סומרסט בדרום מערב אנגליה. כך דיווח נוב ראובני בכאן חדשות.

על פי הדיווח, בקבוצות הרילוקשיין שהוקמו בעקבות הליכי החקיקה של הממשלה, פורסמו בימים האחרונים הודעות מטעם ארגון בריאות המספק שירותים בתחום רפואת הנפש, רפואה ראשונית ורפואה בקהילה לשירותי הבריאות הציבוריים בבריטניה. הארגון הציע חבילת מימון ותמיכה לפסיכיאטרים מומחים ישראלים. עוד נכתב כי בקבוצת הרילוקיישן כי הארגון שמח מההיענות הרבה שהיתה לקול הקורא וכי אנשיו יגיעו באוקטובר ארצה לצורך ביצוע ראיונות.

בתוך כך מדווחת הבוקר (ד') רוני לינדר בדה מרקר כי חל זינוק במספר המבקשים אישור יושר ממשרד הבריאות, שנדרש כתנאי לעבודה בחו"ל. מנתוני משרד הבריאות על מספר מבקשי אישורי יושר מקצועי (Certificate of Good Standing) עולה כי לפחות 800 רופאות ורופאים צפויים להנפיק ב–2023 אישור כזה - יותר מ-2% ממספר הרופאים הפעילים בישראל.

חלק מהאישורים ישמשו להתמחות-על (fellowship), אך בהשוואה לשנים קודמות, בשנת 2018 עמד מספר הבקשות לאישורים על 374 ובשנת 2020 עמד על 369 בלבד. החל ב-2021 החלה נסיקה במספר, והשנה הוא צפוי כאמור להגיע ל-800, עם כ–532 בקשות כאלו בשמונת החודשים הראשונים של השנה. עוד עולה מהנתונים כי בינואר ופברואר עמד מספר הבקשות על כ–55, בין מרץ לאפריל הוא נע בין 62 ל–69 ואילו באוגוסט זינק ל–96 בקשות בחודש אחד.

לינדר מציינת גם היא כי יש התארגנות יזומה במדינות שונות של קבוצות המוכנות לקלוט מומחים במקצועות מבוקשים, תוך דילוג על הליכים ביורוקרטיים וסיוע בהכרה בהתמחויות, שני חסמים מרכזיים בהגירת רופאות ורופאים. פרט מעניין נוסף שעולה מהכתבה מתייחס להתמחויות שבהן הוגשו הכי הרבה בקשות לצאת לעבוד או להשתלם בחו"ל: במקום הראשון פנימית ואחריה אורתופדיה, גינקולוגיה, עיניים, ילדים וכן אף אוזן גרון, משפחה, קרדיולוגיה, אורולוגיה, הרדמה, רדיולוגיה ונוירוכירורגיה.

נושאים קשורים:  רילוקיישן,  הגירה,  חדשות,  רפורמה משפטית,  אישור יושר
תגובות
אנונימי/ת
06.09.2023, 18:41

מעוד חבל וכאב שכך

אנונימי/ת
06.09.2023, 19:00

הפחדה מיותרת. כל שנה יוצאים רופאים לחו"ל. השתלמות, עבודה, התמחות על. המספר נמוך מהשנים בהן הייתי מתמחה.
המון רופאום בגילאי ה 60 ששהו בחו"ל תקופה ארוכה עשו קריירה. חוזרים לישראל.

אנונימי/ת
06.09.2023, 21:22

בטח, אין שום בעיה והכל וורוד. כולם סתם מקשקשים ולמספרים אין שום משמעות. אנחנו בכלל לא ידענו שיש כזה דבר שכל שנה ישנם רופאים שיוצאים להשתלמות, מזל שאתה עוקב באדיקות אחר עליה ועזיבת הרופאים במדינה מאז שסיימת התמחות. גם אני בטוח שעוד שניה מלא מלא רופאים בני 60 יציפו את המדינה ויהיה לנו עודף רופאים. ממש בת יענה

אנונימי/ת
08.09.2023, 12:48

התגובה חצופה מאוד. באמת היו זמנים שהיה עודף רופאים בשנות 90, כל מתחרה נדחה. עכשיו כאילו אין מספיק רופאים, אך עדין אין תקנים להתמחות. אבסורד? ממש לא. הדבר מנופח באופן מלאכותי, ממש לא מחכים לרופאי ישראל במקומות מכובדים, אולי רק כמה פרופסורים יתקבלו. כל היתר יגיעו לחורי העולם ויחזרו לארץ עם זנב בין הרגליים. לא יקח הרבה זמן.

אנונימי/ת
06.09.2023, 21:43

הזהרו מחברות השמה שמוכרות חלומות. הם עוזרים בטיפול בניירת אבל לא נותנים רשיון… רשיון רפואי במדינות זרות לא מגיע בכזו קלות

אנונימי/ת
06.09.2023, 21:47

אין הקלות. אף משרד בריאות באיחוד האירופי בכלל ובאנגליה בפרט, מכיר ברישיון רפואה ישראלי או בתעודת מומחה ישראלית.
מי שירצה, יצטרך לחזור על ההתמחות ולהיבחן בשליטה בשפת הארץ, שבה ירצה לעבוד.

אנונימי/ת
06.09.2023, 23:16

חגי לוין
כמה אפשר עוד למחזר את הדעות שלך ושל חבריך ??
כמה עוד אפשר, להפחיד את הפציינטים (במיוחד הקשישים), היושבים רתוקים מול הטלויזיה, ומתרשמים עמוקות מדברי ההבל שלך.
שנה טובה

07.09.2023, 16:16

מדינה עברית ירידה חופשית
הארץ היחידה שרופא ישראלי ימצא בה זנוק אמיתי ברמת חיים לעומת הארץ היא ארהב
בארהב צריך מינימום של 3 שנות חנוך משלים כדי לקבל רשיון ואחכ עבודה באזורים שכללית נמוכים תרבותית מהחיים בארץ אבל השכר גבוה בהרבה
אני מבין רופאים שרוצים להגר לארהב בעיקר משום שהאופק המקצועי של רופא בארץ מצומצם ונתון לרודנות מנהלי המחלקות
לאחרונה התחילה מגמה מזעזעת של ביטול התקשרות חברות ביטוח עם רופאים מומחים עצמאיים
כדי להגיע לעצמאות בארהב יש להשקיע מינימום של 3 שנים בשכר נמוך מהממוצע במשק
נכון היה לאפשר לרופאים מומחים בארץ לפתח פרקטיקה עצמאית משגשגת אבל אין כרגע אופק שכזה

10.09.2023, 00:31

ד"ר כץ שלום. אענה לך ולא לאנונימים הפחדנים פה בפורום. אסור להתייחס בקלות ראש למשבר שעובר על המדינה בתשעה החודשים האחרונים. הרופאים הצעירים אינם סתם אנשים חסרי דיעה או מוסתים. גם הם נמצאים בלימבו של חוסר וודאות לגבי עתידם המקצועי בישראל. גם הם מבינים שברגע שפוליטיקאים יערערו על סמכותם של אנשי מקצוע ושומרי סף ייקרה להם מה שכבר קורה במערכת המשפט, בכלכלה, בחינוך, בביטחון.... גם מערכת הבריאות בישראל עומדת לעבור טלטלה קשה בעקבות ההפיכה המשטרית-משפטית. ובאמת, עם יד על הלב, פרט למספר פוליטיקאים ציניים (חלקם מושחתים ממש) שדואגים לישבן שלהם- למי כל זה היה נחוץ?

אנונימי/ת
12.09.2023, 06:16

''הפיכה משטרית משפטית''?

היא נעשתה ע''י אהרון ברק כבר לפני למעלה משלושים שנה.
ע''י ביטול הפרדת הרשויות המקודשת בכל הארצות הדמוקרטיות.
מר ברק גזל הסמכויות כולן(מבלי לשאת בשום אחריות), הן מהכנסת (רשות מחוקקת) והן מהממשלה (רשות מבצעת ע''י שלוחיה -ביטחון, חינוך,רפואה,מסתננים וכו').

את 'העקשנים' הצמודים לחוק ולא למשוגותיו ,הרחיק (פרופ' רות גביזון למשל.''יש לה אג'נדה'').
מונטסקיה, איש הפרדת הרשויות. מי יגול עפר מנגד עיניך...

אנונימי/ת
12.09.2023, 02:43

אחסאן מינקום ראחו והטובים שבכם לגיהינום