מטופלים מתחום בריאות הנפש סובלים מדעות קדומות מרובות, ומשום כך אין מספיק מידע בנוגע לקשר בין תסמינים של מחלות נפש לבין איכות השינה. מטרת המחקר הייתה לבחון את ההשפעה של שינה איכותית על תחושת חוסר אונים ועל עצימות כאבים, ללא תלות בבריאות הנפשית. בנוסף הם בחנו האם מאפיינים המקושרים לבריאות הנפש מקושרים לאיכות השינה.
עוד בעניין דומה
במחקר חתך זה נכללו 154 נבדקים שפנו לקבלת טיפול עקב כאבי שלד ושריר אשר נבדקו עבור; מסוגלות, עוצמת כאב, מחשבות שליליות בנוגע לתסמינים (חשיבה קטסטרופלית, מחשבות שליליות בנוגע לכאב), עקה (תסמינים של חרדה או דיכאון) והפרעות שינה. החוקרים בחנו, בעזרת מודלים רב-משתניים, מאפיינים המקושרים למסוגלות ועצימות הכאב עם התחשבות באיכות השינה ובבריאות הנפשית.
בהתחשב בערפול הקיים בניתוח רב-משתני, תוצאות המחקר הדגימו כי מסוגלות נמוכה מקושרת להפרעות שינה משמעותיות יותר, ריבוי מחשבות שליליות בנוגע לתסמינים (מחשבות שליליות על כאב), וגיל מבוגר יותר. כאב בעצימות גבוהה יותר נמצא קשור, באופן בלתי תלוי, ליותר מחשבות שליליות בנוגע לתסמינים (חשיבה קטסטרופלית) ולהיעדר שימוש במכשירי חשמל לפני השינה. הפרעות שינה משמעותיות יותר נמצאו קשורות לשימוש בתרופות לשינה, יותר חרדה וחשיבה שלילית בנוגע לתסמינים.
מסקנת החוקרים הייתה כי מכיוון שהפרעות שינה נמצאו קשורות לתחושות של חרדה, ניתן להתחיל את השיחה על בריאות נפשית מהתמקדות בשיפור איכות השינה. טיפולים קוגנטיביים-התנהגותיים המבוססים על יישומים טלפוניים ואתרי אינטרנט שמטרתן שיפור השינה מהווים כלי זמין ויעיל לשיפור מצב בריאות הנפש.
מקור: