תושב הצפון, בשנות ה-60 לחייו, שעבר ניתוח מעקפים בבית החולים רמב"ם ובעקבותיו עבר קטיעה של חלק מרגלו בגלל סיבוכים, יקבל פיצוי של 630 אלף שקל. כך נקבע בהסכם פשרה שקיבל תוקף של פסק דין, לאחר שהחולה תבע את משרד הבריאות על רשלנות רפואית.
עוד בעניין דומה
בתביעה שהוגשה לבית משפט השלום בחיפה על ידי עו"ד סאמי אבו ורדה, מומחה לתביעות נזקי גוף, נטען כי החולה הגיע לבית החולים לניתוח מעקפים שבו נלקח וריד מקרסולו הימני כדי להשתילו במעקף.
כתב התביעה מגולל את השתלשלות העניינים שבסופם נאלצו הרופאים לכרות חלק מרגלו של המטופל. על פי התיאור, כמה ימים לאחר שהמטופל שוחרר מבית החולים, למרות שנוצר פצע ברגלו במקום הניתוח שהפך לנמק, המליצו לו רופאי בית החולים להיות במעקב ב"מרפאת פלסטיקה".
החולה אושפז כמה פעמים בבית החולים בשל "פצע פתוח ברגלו" ורק כעבור כמה חודשים כשאושפז שוב בשל חום וצמרמורות, המליץ לו כירורג פלסטי על טיפול אנטיביוטי. כעבור חודש אושפז שוב ואז, בשל התעקשות המשפחה, הוא נבדק על ידי כירורג כלי דם שהמליץ על צנתור. בסופו של דבר ביצעו הרופאים קטיעה של רגלו מתחת לברך.
לתביעה צורפה חוות דעת של מומחה לכירורגיית כלי דם שקבע כי בשל הרקע הרפואי של החולה, ההחלטה לקחת וריד מרגלו היתה "לא נכונה, רשלנית, שבסופו של דבר הכריעה את מצבה של הרגל". עוד ציין כי הטיפול במרפאת פלסטיקה היה שגוי והחולה היה צריך להיות מטופל על ידי כירורג כלי דם, מאחר שלא היה מדובר בבעיה אסתטית. המומחה סיכם ואמר כי "ניתן היה למנוע את המשך ההידרדרות במצב הרגל ולמנוע את הצורך בקטיעת הגפה".
לאחר הליך משפטי שבמהלכו הגיעו הצדדים להסכם פשרה שקיבל תוקף של פסק דין תשלם המדינה פיצוי לתובע. "מדובר במקרה קשה של הליך רפואי מורכב שבו נגרם נזק לחולה ועל כך הוא יקבל פיצוי בזכות ולא בחסד", מסר עו"ד אבו ורדה.