הראיות על אודות היעילות של טיפול עם רמדסיביר בשימוש קליני שנויות במחלוקת. מחקר זה ביקש לנתח את היעילות של הטיפול עם רמדסיביר, יחד עם מאפיינים המקושרים לעלייה בתמותה, של נבדקים החולים בדלקת ריאות על רקע COVID-19 ואינם נמצאים בסכנת חיים אשר נזקקו לטיפול עם חמצן תוספי בזרימה נמוכה וטופלו עם רמדסיביר.
עוד בעניין דומה
מחקר רטרוספקטיבי זה בוצע בבית החולים האוניברסיטאי Ramón y Cajal שבעיר מדריד שבספרד. במחקר נכללו כלל הנבדקים שטופלו עם רמדסיביר במוסד רפואי זה במהלך הגל השני של מגפת הקורונה העולמית שפגעה בספרד בין החודשים אוגוסוט-נובמבר 2020. הטיפול עם רמדסיביר נמשך חמישה ימים והוגבל למטופלים לא קריטיים עם דלקת ריאות על רקע קורונה אשר נזקקו לטיפול עם חמצן תוספי בזרימה נמוכה.
במהלך תקופת המחקר 1,757 נבדקים אושפזו עקב דלקת ריאות על רקע קורונה, מהם 281 היו מטופלים לא קריטיים אשר טופלו עם רמדסיביר, והם אשר נכללו בניתוח הנתונים. תוצאות המחקר הדגימו כי שיעורי התמותה, כעבור 28 ימים מתחילת הטיפול, עמדו על 17.1%. משך הזמן החציוני עד ריפוי עמד על תשעה (טווח בין-רבעוני של 6-15) ימים. 104 נבדקים סבלו מסיבוכים במהלך האשפוז, כאשר אי-ספיקת כליות היה הסיבוך הנפוץ ביותר (31 נבדקים, 36.5%). לאחר תקנון עבור מערפלים, נמצא כי טיפול עם חמצן בזרימה גבוהה קשור לעליה בתמותה תוך 28 ימים (יחס סיכונים של 2.77, רווח בר-סמך של 95%, 1.39-5.53; p=0.004) ולירידה בשיפור קליני כעבור 28 ימים (יחס סיכונים של 0.54, רווח בר-סמך של 95%, 0.35-0.85; p=0.008). כמו כן, נמצא הבדל מובהק סטטיסטית מבחינת שיעורי שרידות ושיפור קליני בין נבדקים שטופלו עם חמצן בזרימה נמוכה לאלו שטופלו עם חמצן בזרימה גבוהה.
מסקנת החוקרים הייתה כי שיעורי התמותה כעבור 28 ימים עבור נבדקים עם קורונה שנזקקו לטיפול עם חמצן בזרימה נמוכה וטופלו עם רמדסיביר היו גבוהים מאלו שפורסמו במחקרים קודמים. גיל וצורך בהחמרת הטיפול עם חמצן מהווים גורמי סיכון עיקריים לתמותה.
מקור:
תגובות אחרונות