חדשות

"שיבא": הושק בית הספר הבינלאומי לטלה-רפואה

תכנית Virtual Hospital Academy מאפשר למומחי "שיבא" להעביר ידע ולהטמיע שירותי טלה-רפואה במוסדות רפואיים ברחבי העולם | סנונית ראשונה: הדרכות לטיפול אנדוקרינולוגי מרחוק עבור בית חולים בגיאורגיה

טלה-רפואה. אילוסטרציה

בית החולים הוירטואלי שיבא BEYOND השיק את בית הספר הבינלאומי לשימוש בשירותי טלה-רפואה, המיועד לצוותי קלינאים במוסדות וארגונים רפואיים מרחבי העולם.

מטרת התוכנית היא להעניק כלים מקצועיים, שימוש בטכנולוגיות רפואיות, ליווי, הכוונה ושיטות עבודה מומלצות לשיפור מיומנויות תקשורת הנדרשות לביקורי וידיאו, לטיפול וניטור מרחוק של מטופלים מגוונים.

התכנית, שמנוהלת על ידי ד״ר גליה ברקאי, מנהלת בית החולים הוירטואלי, כוללת סמינרים מקוונים המכילים הדרכות לטיפול מרחוק ודיון במקרים קליניים. בנוסף, יערכו גם לימודים פרונטליים במעבדות ובמרפאות שבמרכז הרפואי שיבא, כדי ללמוד באופן ישיר וב-"live" מהצוותים הרפואיים המטפלים במטופלים מרחוק, באמצעות פלטפורמות דיגיטליות ומכשור טכנולוגי משדר שבידי המטופלים.

לאחרונה, מומחי המכון האנדוקרינולוגי במרכז הרפואי, בראשות פרופ' אמיר תירוש, החלו בהדרכות על שירותי טלה-רפואה בתחום סוכרת-מרחוק לצוות בבית החולים האוניברסיטאי בגיאורגיה NVUי(New Vision University). בתכנית אחרת, מומחי "שיבא" בגינקולוגיה ומיילדות מכשירים נשות צוות רפואי מבתי חולים ברשת הפלסטינית לשימוש בטלה-רפואה של האם והעובר.

ד״ר ברקאי, מנהלת שיבא BEYOND, מסרה: ״אנחנו שמחים על כל הזדמנות לחלוק את היכולות והידע שלנו בטלה-רפואה עם קולגות בארץ ובעולם. בית החולים הוא וירטואלי, אך הטיפול עצמו הוא ממשי ואמיתי – אנחנו מכירים את המטופלים מקרוב ואת בני המשפחה שלהם. הודות לטכנולוגיות המבצעות ניטור בזמן אמת, מעקב שוטף אחר מדדים אובייקטיביים ושליטה ובקרה לרופאים, הטיפול הוירטואלי שומר על רצף טיפולי ומבטיח שכל מטופל יקבל את הטיפול המתאים לו ביותר״.

פרופ' אמיר תירוש, מנהל המכון האנדוקרינולוגי ב"שיבא", הוסיף: "הטיפול האנדוקרינולוגי מרחוק הוא שירות רפואי אשר לקח לנו שנים לפתח ולהביאו לרמה הגבוהה והייחודית בה הוא נמצא היום. במסגרת השת"פ עם בית החולים האוניברסיטאי New Vision בגיאורגיה שמחנו לארח את המשלחת מטעמם ליום עיון במרפאות שלנו, ואנו מצפים להמשך השת"פ ולראות איך הלמידה כאן תביא לתוצאות מעשיות עבור מטופלים עם סוכרת והפרעות אנדוקריניות אחרות בגיאורגיה".

נושאים קשורים:  ד"ר גליה ברקאי,  שיבא BEYOND,  טלה רפואה,  הכשרת רופאים,  חדשות
תגובות
אנונימי/ת
25.07.2023, 20:44

חחחחחחח אנדוקרינולוגיה וירטואלית. "תעלה את האלטרוקסין בחצי כדור".