אנמיה לאחר לידה מהווה תחלואה משמעותית, עם היארעות של 50% בקרב יולדות בארצות הברית. פתולוגיה זו נקשרת לפגיעה בקוגניציה, לדיכאון ולעייפות. למצב זה השפעה שלילית על הקשר בין האם ליילוד ועל הטיפול בילוד. תוספי ברזל פומיים מהווים, נכון להיום, את הטיפול קו ראשון לנשים עם אנמיה מחוסר ברזל לאחר לידה.
עוד בעניין דומה
היעילות של ברזל במתן פומי, הינה מופחתת וזאת עקב שונות בספיגה, תופעות לוואי והיענות ירודה. על המגבלות הללו,ניתן להתגבר ע"י מתן ברזל תוך-ורידי (IV). ברם, ברזל במתן תוך-ורידי הינו יקר ודורש פיקוח במסגרת של אשפוז בבית חולים או במסגרת מרפאות חוץ.
במסגרת מחקר אשר ממצאיו פורסמו לאחרונה בכתב העת Obstetrics & Gynecology, ביצעו החוקרים ניסוי פרגמטי, כפול סמיות, במטרה לחקור את ההיתכנות של מטיפול במתן פומי (יומי), תוך השוואה למתן ברזל IV, אשר ניתן לאחר הלידה אך לפני השחרור מבית החולים.
תוצאות המחקר הדגימו כי למטופלות אשר הוקצו באופן אקראי לקבלת טיפול עם ברזל במתן IV, היו רמות המוגלובין גבוהות יותר לאחר 6 שבועות (לאחר הלידה), בהשוואה לאלו אשר הוקצו לקבלת ברזל דרך הפה.
מתוצאות מחקר זה עולה כי מתן טיפול עם ברזל במתן IV בעת קבלה ללידה מהווה טיפול ישים. החוקרים קוראים לביצוע מחקרים קליניים רב-מרכזיים גדולים יותר לבחינת טיפול זה.
מקור: