חדשות

במשרד הבריאות פועלים לעצירת התייקרות מחירי תרופות מרשם

תרופות מרשם אמורות להתייקר בתחילת יולי בשיעור של כ-5% | טיוטת צו של משרד הבריאות לעצירת עליית המחירים, באישור האוצר, פורסמה אתמול | למהלך אין מקור תקציבי והוא עשוי ליפול על כתפי הקופות

בית מרקחת, תרופות מרשם (צילום: אילוסטרציה)

טיוטת צו של משרד הבריאות להקפאת ההתייקרויות הצפויות במחירי תרופות המרשם פורסמה אתמול (ב'). זאת, בעקבות פנייתו של שר הבריאות משה ארבל אל שר האוצר בצלאל סמוטריץ' להקפיא את מחירי התרופות בהתאם למחירון במחצית הראשונה של 2023.

בעקבות עליית שער היורו מתחילת 2023 ובהתאם לסעיף 3(ג) של צו פיקוח מחירי מצרכים ושירותים, צפוי מחירון תרופות המרשם להתעדכן בתחילת יולי ולעלות בשיעור של 4%-5%. עלייה זו צפויה לחול על כמחצית מתרופות המרשם. על פי חוק, על מנת להקפיא את עליית המחירים, נדרש אישורם של שרי הבריאות והאוצר ואשרור של ועדת הבריאות.

"בהתאם לסמכותי בחוק ביטוח בריאות ממלכתי אבקש את הסכמתך לשנות את גובה התשלומים עבור תרופות המרשם כך שייגבו בהתאם למחירון שהיה בתוקף במחצית הראשונה של 2023 ולא בהתאם למחירון שיכנס לתוקף ב-1.7.2023", כתב שר הבריאות ארבל לשר האוצר סמוטריץ' בשבוע שעבר. הבקשה אושרה גם בוועדת הבריאות של הכנסת.

בעקבות תשובתו החיובית של שר האוצר פרסם השר ארבל טיוטת צו של משרד הבריאות, המקפיאה לחצי שנה את העלאת מחירון ההשתתפות העצמית של תרופות המרשם ב-5%. המשמעות היא שמחירן של כמחצית מתרופות המרשם יישאר כפי שהיה עד כה, אך למהלך הזה אין מקור תקציבי והוא עשוי ליפול על כתפי קופות החולים.

נושאים קשורים:  שר הבריאות משה ארבל,  שר האוצר בצלאל סמוטריץ',  מחירי תרופות,  תרופות מרשם,  חדשות
תגובות