בכירי רופאי הלב בישראל מתריעים מפני פגיעה בטיפול הקרדיולוגי בשל קיצוץ בתקציב בתי החולים. על כך דיווחה אתמול (ב') מיטל יסעור בית-אור בישראל היום.
עוד בעניין דומה
במכתב שנשלח אל מנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב ועליו חתומים בכירי הקרדיולוגים בישראל, בהם פרופ' עמית שגב מ"שיבא", פרופ' שמואל בנאי מ"איכילוב", פרופ' קובי ג'ורג' מ"קפלן", פרופ' רן קורונובסקי מ"בילינסון" ואחרים, נכתב: "טיפולים יידחו, תורים יתארכו ומטופלים רבים יוסטו מהמערכת הציבורית למערכת הפרטית וישרור כאוס במערכת הציבורית וביכולת לטפל בחולי לב".
הרקע לפנייה הוא כוונה לקצץ בכ-50% במחיר המחירון שמקבלים בתי החולים עבור כל צנתור או השתלת קוצב לב. מתגמול של 46 אלף שקל ל-25 אלף שקל. באופן כזה, צוין, לבתי החולים לא יהיה תמריץ לבצע צנתורים מורכבים יותר או פעולות בשעות אחר הצהריים.
"במקום לדון בנוגע לתוספת תקציב ותגמול גבוה יותר של פעולות צנתור ואלקטרופיזיולוגיה בבתי החולים", כותבים מנהלי המחלקות הקרדיולוגיות, "נודע לנו כעת לתדהמתנו, שבכוונת המשרד לקצץ באופן דרמטי את התגמול ולהנחית מכה אנושה על רפואת הלב הישראלית בכללותה... מהו ההיגיון שעומד מאחורי התכנית הזו והאם נשקלו מלוא המשמעויות ההרסניות של הקיצוץ הצפוי שיוביל ללא ספק לפגיעה בטיפול הקרדיולוגי ואף חלילה לקיפוח חיי אדם".
ממשרד הבריאות נמסר בתגובה: "במסגרת עבודת מטה שבוצעה יחד עם הגורמים הקליניים במשרד הבריאות, ובשיח עם האיגוד הקרדיולוגי, קופות חולים ובתי חולים, גובשה הצעה ראשונית לתמחור. גורמי המקצוע יבחנו את ההערות להצעה זו ובהתאם לכך יתקבלו החלטות".