מחקרים

איך ניתן לשפר את התקשורת עם חולי פיברוזיס ריאתי?

התקשורת עם חולי פיברוזיס ריאתי אידיופתית אינה פשוטה, ונדרשת אמפתיה אל מול החששות העולות מצד המטופלים. ישנם כלים אשר יכולים לסייע בהתמודדות עם חולי IPF, ובכך לשפר את יחסי המטפל-מטופל

19.03.2023, 14:05

בסקירה שממצאיה פורסמו בכתב העת 'ERJ Open Research', החוקרים מתארים את התקשורת המורכבת עם חולי פיברוזיס ריאתי אידיופתי (IPF), ודנים על כלים שונים אשר עשויים לשפר את יחסי המטפל-מטופל עם חולים אלו.

התקשורת בין רופאים לבין חולי IPF עשויה להיות מאתגרת לעיתים. המהלך המשתנה והפרוגנוזה הירודה של IPF מקשים אמנם על הדיונים סביב תוחלת החיים, אך אין בכך כדי למנוע מהרופאים המטפלים לנהל שיחות משמעותיות על הפחדים והצרכים של כל חולה, תוך הכרה באי-הוודאות הממשית.

לא פעם החולים מעוניינים בקבלת מידע על מהלך המחלה ועל אפשרויות הניהול של המחלה, אך מתן המידע צריך להיות מותאם אישית לצרכיו ולהעדפותיו של החולה. צורת התקשורת מצד הרופאים צריכה להיות אמפתית ולקחת בחשבון את התפיסות והדאגות של המטופל. כיום ישנם מודלים, כלים ופרוטוקולים זמינים אשר יכולים לעזור לרופאים לשפר את האינטראקציות שלהם עם מטופלים ואת מיומנויות התקשורת שלהם מולם.

התהייה כיצד רופאים עשויים לתקשר עם חולים בצורה יעילה יותר עולה עקב כך שישנו אתגר אמיתי אשר טמון בדיונים עם חולי IPF ועם בני משפחותיהם. הקושי מלווה את הנקודות הרגישות מבחינת התקשורת מול המטופלים – החל מפרסום החדשות על האבחנה ועד למתן תמיכה לאורך מהלך המחלה. עקב כך, יש מקום לשאוף לשיפור המיומנויות בנושא, דבר אשר עשוי להשפיע על יכולת ההתמודדות של החולים ושל בני משפחותיהם.

מקור:

Communicating with patients with IPF: can we do it better?Marlies S. Wijsenbeek, Francesco Bonella, Leticia Orsatti, Anne-Marie Russell, Claudia Valenzuela, Wim A. Wuyts, Walter F. Baile. ERJ Open Research Jan 2021, 00422-2021; DOI: 10.1183/23120541.00422-2021

נושאים קשורים:  מחקרים,  פיברוזיס ריאתי,  יחסי רופא מטופל,  מחלת ריאות אינטרסטיציאלית,  פרוגנוזה
תגובות