ההסתדרות הרפואית בישראל הוקירה את הרופאים המצטיינים בוועידה ה-44 שלה שהתקיימה בסוף השבוע שעבר. פרסי הר"י מוענקים על פי שבע קטגוריות על הצטיינות, הישגים מקצועיים ותרומה מיוחדת לחברה ולרפואה.
עוד בעניין דומה
פרס הרופא המתמחה המצטיין הוענק לד"ר מאמון בשיר מהמרכז הרפואי לגליל ולד"ר תום כספי, רופא מתמחה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין. פרס למצוינות אישית הוענק לד"ר דן שוורצפוקס, סגן מנהל המרכז הרפואי סורוקה ומנהל המיון הפנימי והאמבולטורי. פרס יקיר ההסתדרות למצוינות בחינוך הוענק לפרופ' גדעון פרת מבית החולים ספרא לילדים במרכז הרפואי שיבא. פרס האקדמיה הלאומית הישראלית לרפואה מדעית שליד הר"י, על מחקר תרגומי פורץ דרך, הוענק לד"ר יובל יוגב, גם הוא מבית החולים ספרא לילדים.
ד"ר מאמון בשיר - מראשוני הרופאים שהתנדבו לטפל בחולי הקורונה
ד"ר בשיר, רופא וחוקר, בן 39 מסכנין, למד בפקולטה לרפואה ע"ש עזריאלי של אוניברסיטת בר אילן בגליל. בנוסף ללימודיו אלה יש לו תואר שלישי במדעי הרפואה מטעם האוניברסיטה העברית והדסה.
בנימוקי הוועדה צוין כי "ד"ר בשיר, המתמחה ברפואה פנימית, הינו מתמחה בעל חוש קליני ומקצועי חד ורופא-חוקר מהמעלה הראשונה. יש לו יכולת תקשורת בינאישית גבוהה הן בקרב הצוותים הרפואיים והן בקרב המטופלים, ונראה שעתידו לפניו".
"לקח לי זמן עד שהחלטתי שאני רוצה להיות רופא. במקור הייתי חוקר, סיימתי דוקטורט ב'הדסה עין כרם' ועבדתי במעבדות קליניות. הרגשתי שחסר לי משהו והחלטתי ללמוד רפואה", סיפר ד"ר בשיר. "אני מבקש להודות לפרופ' נימר עאסי, מנהל מחלקה פנימית א', שתמיד תמך, ליווה והאמין בי; לאשתי ג'ומאנה ושלושת ילדינו, ולאמי האהובה, שתמיד דחפה אותי להגשים את חלומותיי. אני מקווה שהם ילוו אותי עוד שנים רבות".
מנהל המרכז הרפואי לגליל-נהריה, פרופ' מסעד ברהום, בירך את ד"ר בשיר ואמר כי "מעבר למקצועיותו, ד"ר בשיר חרט על דגלו תכונות וערכים נעלים כמסירות ואמפטיה, רגישות ואכפתיות, ובעיקר אהבת אדם, חמלה וכבוד למטופל. דבר שבא לביטוי ביתר שאת בגל הראשון של נגיף הקורונה, כשמחלקתו הפכה למחלקת הקורונה כתר א', והוא היה מראשוני הרופאים שהתנדבו לטפל בחולים הללו".
ד"ר תום כספי - אחריות ומקצועיות מעל ומעבר למצופה
ד"ר כספי, רופא מתמחה ברפואה פיזיקלית ושיקום, נבחר בשל עשייתו בתחום המקצועי, פעילותו ועשייתו המחקרית, מצוינות בטיפול, ביחסו לעמיתיו ולסגל הרפואי. "בכך תרם לקידום הבריאות, כבוד המקצוע ולרווחת הציבור והבריאות", נאמר בהודעה על הפרס.
ד"ר חגי אמיר, מנהל המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין, הוסיף לנימוקים ואמר: "ד"ר כספי החל את התמחותו בלוינשטיין בנובמבר 2020 ומהרגע הראשון התבלט. יש לו ידע מקצועי רב, הוא מבצע את המטלות שלו מעל ומעבר למצופה ממנו ולוקח אחריות מרבית על מטופליו. הוא משתתף פעיל במחקרים ותורם מזמנו לקידומם. הוא אמפטי למטופלים, קשוב ומייצר פתרונות גמישים ויצירתיים. ד"ר כספי נעים הליכות, מקצועי וענייני בהתנהלות שלו מול כלל הצוות הרב מקצועי ומעניק יחס מכבד ורגיש למטופלים ובני משפחותיהם".
ד"ר כספי למד באוניברסיטת תל אביב, במסגרת העתודה האקדמית, ושירת כרופא בזרוע הים, שם הוא ממשיך להיות פעיל בשירות המילואים כקצין רפואה. בשנת 2021 נבחר כמתמחה מצטיין של המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין.
ד"ר דן שוורצפוקס - מודל לרופא הישראלי
פרס הר"י למצוינות אישית הוענק לד"ר שוורצפוקס, סגן מנהל "סורוקה" ומנהל המיון הפנימי והאמבולטורי בבית החולים, המשמש גם כרופא משפחה של קיבוץ עלומים זה 22 שנים. הפרס הוענק לו בשל "מקצועיותו ומחויבותו למטופל ולמטפל והתנהלותו וכישוריו האישיותיים עם הרופאים והחולים, והיותו רופא שבכל תפקידיו רואה הוא את האדם".

מימין, ד"ר דן שוורצפוקס בעת קבלת הפרס, לצד מנכ"לית הר"י עו"ד לאה ופנר ויו"ר הר"י פרופ' ציון חגי. צילום: דוברות הר"י
הוועדה נימקה עוד את בחירתו בהיותו "מודל ל"רופא הישראלי ומופת לרופאים צעירים, איש מקצוע משכמו ומעלה, המעורב בקליניקה, באקדמיה ובמחקר. משקיע רבות בצוותים הרפואיים ובקידום רווחתם, וכל זאת, תוך שהוא פועל במסירות ובהענקת יחס אישי ואנושי עם המון הבנה, אמפטיה ואורך רוח".
ד"ר שוורצפוקס אמר לאחר קבלת הפרס: "קבלת הפרס איננה אישית אלא אות הערכה לצוות המסור שאני רק נציגו. צוות שמחויב למשימתו ומסור באופן מעורר השראה לכל תושבי הנגב. 'ואהבת לרעך כמוך' זה כלל גדול בתורה וגם כלל גדול בחיים של הצוותים הרפואיים אשר זכיתי לעבוד עימם".
ד"ר שלומי קודש, מנהל "סורוקה", הוסיף ואמר: "לצד הובלתו את המלר"ד, הוא משקיע רבות בקידום בריאותם של תושבי הנגב ובהכשרת דור העתיד של הרפואה. ד"ר שוורצפוקס ראוי בהחלט לקבל הפרס כאדם, כרופא וכמנהל שלנגדו תמיד טובת המטופל, וכפי שהוא תמיד אומר 'לטפל באדם באשר הוא אדם'".
פרופ' גדעון פרת – מורה ומחנך משכמו ומעלה
פרס יקיר ההסתדרות למצוינות בחינוך הוענק לפרופ' פרת מבית החולים ספרא לילדים. "הוכיח עצמו בכל תחום שבו הר"י או כל אחד אחר פנה וביקש את תרומתו ופועלו", נכתב בהמלצות על הבחירה בו. "פרופ' פרת הוא מורה ומחנך משכמו ומעלה, המשלב יכולות מקצועיות עם הוראה מקצועית. המערך בראשות פרופ' פרת מצטיין בהוראת מתמחים ובהדרכת סטודנטים לרפואה".
פרופ' פרת יזם, מקדם ומפתח את פרויקט החינוך הרפואי למיומנוית רפואיות ה-CBMEי(Competency Based Medical Education) המהווה ציון דרך משמעותי ביותר בחינוך הרפואי בישראל. בהישגיו הרבים צוין כי פרופ' פרת הוביל וקידם את המועצה המדעית כיו"ר, להיות הגוף המרכזי במדינת ישראל המתווה את העקרונות של החינוך הרפואי למתמחים במדינת ישראל, וכיום ממשיך בקידום איכות ההתמחות, הכשרת המתמחים באופן מצטיין והכרת ההתמחות הישראלית בקרב הרפואה הבינלאומית.
ד"ר יובל יוגב – פיתח תרופה למחלה נדירה
פרס האקדמיה הלאומית הישראלית לרפואה מדעית על מחקר תרגומי פורץ דרך הוענק לד"ר יוגב מבית החולים ספרא. בהמלצות הבחירה בד"ר יוגב, בוגר מצטיין של מסלול ה-PhD-MD באוניברסיטת בן גוריון, נכתב, בין השאר, כי הוא "ערך מחקר פורץ דרך ופיענח את הבסיס המולקולרי של מחלת שרירים חדשה, קשה ופרוגרסיבית המביאה עד לכדי מוות בסביבות גיל ה-50".
ד"ר יוגב פיתח תרופה חדשה, היעילה הן בטיפול במחלת השרירים הנדירה והן בטיפול בתופעות הלוואי בשרירים הנגרמות עקב סטטינים - הטיפול השכיח בעולם להורדת רמות כולסטרול בדם. פרטי המחקר פורסמו לאחרונה ב-PNASי- Proceedings of the National Academy of Sciences - כתב העת הרשמי של האקדמיה הלאומית של המדעים של ארה"ב.
"על אף המכשולים שעמדו בדרכו במהלך המחקר מול ועדת הלסינקי, ד"ר יוגב לא אמר נואש ולאחר מאבק נחוש הצליח להראות ולהוכיח יעילות ברמה גבוהה מאוד", צוין בהמלצה לבחירתו. "לאחר שהצליח לקבל אישור לטיפול בחולה קשה, בת 52, שהיתה אז ללא כל יכולת להניע את הגפיים או לנשום באופן עצמוני ולאחר טיפול פומי בתרופה במשך שנה, לא היו כל תופעות לוואי משמעותיות וחלה הטבה דרמטית במצבה. החולה מניעה היטב את הידיים והרגליים ונושמת עצמונית לאורך שעות".