צוותי הטיפול בבתי חולים בארץ משתתפים בימים אלה בסדנה מבוססת מציאות מדומה (VR), שבמהלכה הם חווים מצבים של גזענות גלויה או סמויה כלפיהם. הסדנה מיועדת לסייע לצוותים להתמודד עם אירועי אלימות ויחס פוגעני כלפיהם על רקע גזענות. כך דווח יובל בננו במעריב.
עוד בעניין דומה
הסדנה פותחה על ידי מרכז אקורד באוניברסיטה העברית וארגון שתיל, ובמסגרתה המשתתפים נכנסים לחוויות מציאות מדומה שבמהלכן הם "עדים" לגזענות כלפי חבר צוות, בדמות אמירות מקטינות ומשפילות. כחלק מהאירוע המורכב, המשתתפים מעבדים את החוויה הרגשית, משתפים בחוויות שעברו או היו עדים להן, לומדים על הסיבות הפסיכולוגיות לתגובה או לאי־תגובה ומקבלים כלים להתמודדות עם המצבים.
הסדנה מיועדת לחיזוק הסולידריות הצוותית, להעלאת מודעות לגילויי גזענות גלויה וסמויה, וכדי לייצר מוטיבציה ומסוגלות להתמודד עם סיטואציות מעין אלו גם ברמה הבינאישית וגם ברמה המערכתית.
ד"ר מיכל שוסטר ממרכז אקורד אמרה כי "משתתפים בסדנאות ציינו שהחוויה היתה ריאלית ומאוד רלוונטית למציאות בבית החולים. הדבר אפשר להם לשתף בצורה בטוחה ולהקשיב באופן אמפתי לחוויות לא פשוטות, שלרוב אין מקום וזמן לדון בהן במהלך יום העבודה. זו גם דרך לעודד את הנהלות בתי החולים להשאיר את הנושא על סדר היום. גזענות היא תופעה חברתית קשה, שמקצינה בתקופות מתוחות פוליטית, ואנו שמחים לרתום את הידע האקדמי שלנו לטובת האנשים שמטפלים בכולנו".