במחקר שממצאיו פורסמו בכתב העת 'Journal of Clinical Medicine', החוקרים סקרו את הטיפולים עם נוגדנים חד-שבטיים הממוקדים למסלול ה-calcitonin gene-related peptideי(CGRP) לצורך טיפול מונע למיגרנה.
עוד בעניין דומה
מיגרנה היא מחלה נוירולוגית הגורמת למוגבלות ממשית ופוגעת בלמעלה ממיליארד אנשים ברחבי העולם. לאלו הסובלים מהתקפים תכופים ו/או משביתים, ישנה המלצה לקבלת טיפול מונע למחלה, אשר עשויה להיות כרונית. על אף זאת, תרופות רבות מאלו המשמשות למניעת מיגרנה (לדוגמה תרופות אנטי-אפילפטיות, תרופות נוגדות דיכאון, ותרופות להורדת לחץ דם) לא פותחו במיוחד עבור מיגרנות, ולעתים קרובות יעילותן מוגבלת, או שהן גורמות לסבילות ירודה.
מנהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA) אישר ארבעה טיפולים מבוססי נוגדנים חד שבטיים ממוקדים למסלול ה-CGRP, הניתנים כטיפול מונע למיגרנה בקרב מבוגרים. הסברה הקיימת, אשר מהווה את בסיסם של הטיפולים הללו, היא שמסלול ה-CGRP משחק תפקיד חשוב בפתופיזיולוגיה של מיגרנה. כל ארבעת הטיפולים הייעודיים למיגרנה הראו יעילות, אשר הודגמה על ידי הפחתת שיעור הימים החודשיים עם מיגרנה בקרב חולים עם מיגרנה אפיזודית וכרונית, כולל אלו הסובלים מתחלואה נלוות. בנוסף, טיפולים אלו הראו פרופיל בטיחות משביע רצון וסבילות טובה. בהתבסס על הנתונים הללו, נוגדנים חד-שבטיים ממוקדים למסלול ה-calcitonin gene-related peptide הנם בעלי פוטנציאל לחולל מהפכה בתחום הטיפולים המונעים למיגרנה.
מקור: